How att ta bort överflödigt vatten från kyckling / andra kött innan du lagar mat?

5

Här i Storbritannien säljs snabbköp, kyckling och andra köttnedsättningar med vatten för att massa dem upp före försäljning.

Så, när du steker eller brukar köttet, slutar jag ofta halva kokar det från allt vatten som kommer ut och jag slutar behöva skeda överskottsvatten ur pannan (tillsammans med mycket smak) så jag Jag kan fortsätta med stek / stekning.

Förutom att helt enkelt köpa dyrare (vattenfritt) kött eller kväva i salt, finns det något sätt att bli av med detta vatten innan du lagar mat?

    
uppsättning Snow 21.12.2016 12:26

3 svar

6

Du kan salt kycklingen några timmar eller en dag innan du lagar mat (du behöver inte mycket salt, bara vad du normalt brukar för att ordna det ordentligt) och förvara det i kylskåpet på en liten rack över en tallrik. Saltet drar fukt till köttets yta och lämnar det öppet för kylskåpet tillåter en viss förångning att uppstå. Detta kallas ibland "torrbränning". Det borde hjälpa men jag tror inte att det någonsin kommer att bli köttet till den punkt det skulle vara om vattnet aldrig hade tillsatts i första hand.

En annan sak att tänka på är den typ av pan du lagar i. En stekpanna med korta fläckiga sidor gör att mer avdunstning kan ske under matlagning än en panna med högre, raka sidor. Också, Många inte panen : Se till att det finns tomt utrymme runt varje bit kyckling för att möjliggöra så mycket avdunstning som möjligt.

    
svaret ges 21.12.2016 15:28
1

Från den här artikeln på min webbplats :

Water Content of Meat and Poultry

The amount of naturally occurring water, or moisture, present in meat and poultry may surprise consumers. An eye of round roast is 73% water before cooking. The same roast after roasting contains 65% water. A whole broiler-fryer contains 66% water before cooking and 60% afterwards. Leaner meat and poultry contain more protein and less fat. Since water is a component of protein (but not fat), a leaner cut will contain slightly more water on a per weight basis.

Kyckling är listad vid 66-69% rå och 59-61% kokt.

Hur tänker du då på att laga en fin brun krispig på utsidan och ömma och saftiga på insidan av kycklingen utan att oavsiktligt koka den i sin egen juice.

Först, som det var sagt i det andra svaret, överväga vilken typ av pan som du använder, men en bred gruntidig stekpanna är stor, dock beroende på vad du ska göra med produkten och hur mycket tvätt upp du vill göra, då gör en stor baspanna också. Tänk på vilken typ av olja / fett du använder, och temperaturen där du lagar mat.

En olivolja av god kvalitet är ett måste för de flesta rätter. Sätt din panna i en nästan hög inställning, för hög och du kommer inte att bränna inte bara din produkt utan också ändra naturen hos den olja du använder. Torka din produkt torr med kökshandduk och placera sedan i pannan . Motstå frestelsen att platta objektet eller vända för snabbt, maten gillar inte att bli slagen, var försiktig med den. Det kan hända att du måste "avspela" ditt föremål från botten av panelen, om så är fallet, vrid också panelen nere. Efter ett par minuter, vänd objektet över. Det borde göra tricket.

    
svaret ges 22.12.2016 14:11
0

Många av de asiatiska recepten jag använder börjar med att lägga en liten mängd socker och letig sitta. Skölj sedan och deltorka. Många vätskor kommer ut, och det återstående sockret på köttet underlättar Browning.

    
svaret ges 18.02.2018 17:08