Jag lägger jag på puffad ris med choklad eller kakao?

1

Hur applicerar jag en tunn chokladbeläggning till puffad ris? Jag vill göra chokladpuffad risflingor.

Med tanke på en beläggning av mjölkchoklad vs dammsugning av kakaopulver, föredrar jag vilken metod som är minst rörig, lättare för en nybörjare och har en längre hållbarhet.

Jag vill att slutprodukten ska vara torr och krispig, helst utan olja eller salt eftersom jag vill äta den med mjölk som spannmål.

Är processen sannolikt förbli densamma (mer eller mindre) om jag byter ris med andra korn som vete eller bajara (indisk korn)?

    
uppsättning EzBoy 21.03.2017 12:13

1 svar

1

Ok, så det är lättare att damma med kakaopulver, och har en längre hållbarhet, men det är också snyggare och resultaten är mer begränsade. Du skulle bara kasta lite kakaopulver i en påse med det puffade riset (om du puffar din egen, bäst gjort före kylning) och skaka den upp. Ytan på det puffade riset skulle innehålla ett tunt lager av kakaopulver, och eftersom båda ingredienserna är hylla stabila borde de vara länge.

Nackdelar är, medan kakaopulver har en intensiv smak, det är inte sött utan att spädas ut med socker, hur mycket du kan lägga till är strängt begränsad av ytstrukturen hos ditt puffade ris (och socker kommer att konkurrera om rymden) och mjölk kommer att lyfta den rätt av ditt ris (även om puffed ris i chokladmjölk kan vara trevligt också). En fin applicering av olja, vatten eller mjölk kan hjälpa pulvret att klara sig bättre, men vid offret av någon krispighet.

En tunn chokladbeläggning å andra sidan ger en mer välkänd produkt, är mindre rörig och mer variabel, men den har också en mer begränsad hållbarhet (oljan kan vara rancid, chokladburken blommar, det är helt enkelt fukt även om fuktigheten är kakaosmör) och är lite svårare att göra. Du smälter försiktigt din vanliga choklad (med en dubbelkedja, helst) och blandar i en relativt stor mängd puffad ris och fortsätt sedan blanda när det kyls så att riset kommer att separera eller åtminstone göra små klumpar och sprida det ut (säg på ett kakan) för att slutföra kylning och torkning. Vidare dehydrering med värme, solsken eller luftcirkulation kan göras för att föredra.

Eftersom choklad är oljebaserad bör ditt ris förbli ganska skarpt, till skillnad från vattenbaserade såser. Det kan vara lättare att göra större klumpar med den här metoden, beroende på förhållandet mellan choklad och mängden utrymme att sprida ut och torka på eller göra ett solidt block av choklad och puffad ris och skär till spannmålsstorlek eller att belägga ett parti ganska tungt och blanda det i en vanlig sats eller drizzla chokladet i din spannmål i stället för att försöka blanda till en jämn beläggning, för att finjustera ditt föredragna förhållande, struktur och utseende.

En annan sak du kan försöka, beroende på din uppblåsta risprodukt, är att suga, eller sockerbeläggning, ditt puffade ris. Du vill skapa en ganska torr sockersirap, eftersom fukt kommer att mjuka ditt ris, blanda i lite choklad (kakaopulver skulle vara bäst) och torka den heta blandningen i det puffade riset lite (tbs eller mindre) åt gången, blanda tills det är torrt att bilda ett tunt skikt, och periodiskt sätta åt sidan för att kyla och torka mer innan du fortsätter med flera lager. Denna metod kommer att ge många, många tunna beläggningar av choklad sirap till ditt puffade ris, och en hel del kontroll hur tjock beläggningen kommer att bli, men det tar mycket mer tid och tålamod. Dessutom kan lite extra tid uttorkning och eventuellt andra åtgärder (fläkt, dehydrator, solsken, varm ugn) användas för att släcka extra fukt när riset är belagt efter dina önskemål, för att maximera skarpa och hållbarhet.

Eller kanske du gör ett risflingor om du vill - gör en chokladrisdeg, kakan och gallret för att göra pellets av rätt storlek och steka dem för att göra din flingor. Jag föreslår att du hittar ett mer exakt recept, jag kan göra en grundläggande gissning hur sådana spannmål görs men jag har inte försökt göra något.

    
svaret ges 23.03.2017 23:19