Goda kampanjer för en liten grupp?

8

Finns det några förberedda kampanjer som är ganska enkla och kan spelas av en grupp på tre personer för D & D 3.5? Mina vänner och jag har svårt att få en kampanj som vi kan spela, eftersom det blir svårt snabbt när vi bara har 2-3 tecken. Mitt prisklass skulle vara ganska billigt; från gratis till $ 10 högst. Jag föredrar en kortare kampanj som skulle ta några 2-3 timmar långa sessioner.

    
uppsättning Ze Demon Pyro 29.01.2014 22:29

3 svar

4

När jag började spela d20 / 3e D & D, sprang jag igenom mina vänner Freya's Fuska , och jag kommer ihåg att det är mycket roligt. Groda Gud Spel erbjuder en version för 3.5e i PDF för $ 2.99 USD. Här är en bra kapselgranskning .

När Crucible släpptes fanns det ett gratis prequel-äventyr som heter "The Wizard's Amulet" som jag sprang först, och det höll verkligen mina vänner (det var därför jag köpte Crucible of Freya). Jag kunde inte hitta någon konvertering till 3.5e till salu någonstans, men en google-sökning visade upp många ställen där den ursprungliga 3e-versionen kan hämtas.

Ett varning: det var ett tredje äventyr i serien som kallades Tomb of Abysthor som verkligen blev platt. På papper ser det fantastiskt ut - speciellt om en av dina spelare vill RP en karaktär som blir till en paladin, men det faktiska äventyret var en slog och en halv.

    
svaret ges 30.01.2014 01:11
4

Håller detta borta från "lista över coola äventyr", tror jag att leta efter specifika smågrupps äventyr kan vara fel taktik ändå. Det rätta flyget skulle vara att hitta en plot som gruppen kommer att njuta av och sedan gå igenom statblocken och nedskalningen efter behov.

Få tips

 • De flesta äventyr kommer att ge dig CR för mötet - ta det numret, gör matematiken för att se vad den egentliga CR skulle vara för tre tecken och minska sedan för att få saker tillbaka i rad. (Om de inte gör det kan du få numret genom att bara köra matte för en 4-5 personer fest)

 • Pengar och skatt måste också minskas (oftast pengar). Det här är också en bra tid att tweak uppgifterna för att passa din fest.

 • Titta på möten som antar färdigheter som du kanske inte har. Äventyr tenderar att anta att du har de fyra grundläggande Monster Food Groupsna (Beatstick, Arcane, Divine, Skill Monkey). En trepartsfest kommer antingen att sakna ett område helt (t ex ingen skurk), eller om flera klasser kommer att vara svaga i två av dem. Så du måste tweak de områden av äventyret som letar efter dessa färdigheter eller klass förmågor.

 • Följ ovanstående, betrakta någon form av "fusk" för att täcka den saknade gruppen. En NPC "anlitad hjälp" för en fighter, den typen av sak. Ironiskt nog, medan jag normalt vill insistera på att en 3.5-part behöver-behov-BEHÖVER en cleric, om du är villig att ha en värld där drycker är billiga, är det ofta den enklaste rollen att hoppa över i en trepart.

 • svaret ges 30.01.2014 18:47
  2

  Jag vill vara försiktig med att svara på den här frågan i en lista (som är ett allmänt bekräftat nej-nej ).

  Som sagt tycker jag om @ cr0ms svar eftersom det verkligen slår igenom alla kriterier du lägger ut i frågan . Mitt svar går ut på att "stryka" publicerade kampanjer för mindre grupper och ge några utgångspunkter med andra alternativ.

  Strypning

  Enligt min erfarenhet är det enkelt att säga att gasning är svårare, men bara för att många kampanjer som publicerade söker minst två gånger (2x) din gruppstorlek, det vill säga 4-6 spelare. Som publicerat betyder det också att ett "balans" bakas in i kampanjen tillsammans med nivåprogression, distribution av magiska artiklar och rikedom. Ta Piazo Adventure Path och spela det med 2-3 spelare och förutsatt att gruppen gör det till andra delen utan GM-ingripande, karaktärerna kommer att vara rika - antingen från hela skatten eller från att sälja allt överskott - och eventuellt en hot ... från en kampanj som oväntat vände "Monty Haul."

  Min erfarenhet av Pathfinder GMing visar att mycket av balansen kan utarbetas i alla publicerade äventyr matematiskt i CR och EL av mötena direkt och rättvist till alla involverade.

  Se även tips från Allen Gould för "throttling". Förutom D20 Encounter Calculator bygger du på Encounter Design (s. 397-400) i Pathfinder .

  Seed eller Prime en Sandbox-kampanj

  Alternativt kan du prova en Sandbox-kampanj. Jag älskar sandboxkampanjer som GM och har startat många kampanjer bara genom att beskriva en stor, eventuellt världsförändring, hot och sådd den första berättelsen med ett mindre publicerat äventyr där hotet introduceras, eventuellt personligen, och karaktärerna väljer att engagera sig eller chase detta hot eller tråden med omedelbar tillfredsställelse för karaktär eller bakgrundshake.

  Sandkampkampanjer är naturligtvis mer arbete för en växande GM, men kan vara oerhört tillfredsställande för alla inblandade. Dessutom är kampanjen, som en GM, en tillväxtmotor för att behärska berättande berättande och spelarengagemang med tecken. Jag rekommenderar starkt Odyssey : Den fullständiga spelmästarens guide till kampanjhantering från Motor Publishing för veteran och nya GM-användare av sandkampkampanjer.

  Omvandlings

  Slutligen är äventyrsvägarna utanför priskriterierna-sex (6) avbetalningar på $ 16US vardera, så du kanske vill gå till OGL / PDF-marknaden. Jag tror att två specifika kanaler kommer att vara direkt hjälp: 1E / 2E / 3E-omvandling och kampanjen för home-brew-kampanjer av en myriad av GM. I det förra är till exempel , Elementets onda tempel , Mot jättarna och D1-D3, Q1 nu tillgänglig som billiga PDF-filer på DriveThruRPG med fan-omvandlingar till 3.5E hade lätt , den senare är en blandad väska med bra och hemskt, men det finns både gratis och betalda alternativ på DriveThruRPG.

      
  svaret ges 30.01.2014 15:30