Varför har Star Wars: Rebels ett syntetiserat soundtrack?

1

Kevin Kiner gjorde ljudspåret för The Clone Wars och den stora delen av musiken spelades in med en levande orkester som utförs av levande musiker. Kiner komponerar också poängen för Star Wars: Rebels , men allt jag har hört hittills har varit syntetiserad musik , inte utförs av levande musiker. (jag har bara sett säsong 1 hittills).

Star Wars-franchisen har vanligtvis visat en god uppskattning för hur musik kan höja ett projekt. Den legendariska kompositören John Williams har poängerat alla filmerna hittills. De har till och med fått levande musiker till spela in helt ny musik inte bara för The Clone Wars TV-showen utan även för videospel som Star Wars: Force Unleashed, Gamla republiken, Kinect, och Battlefront .

Nästan allt annat om Star Wars: Rebels har visat att dess skapare är villiga att göra extra ansträngningar för att förbättra showen som att föra tillbaka aktörer från de faktiska filmerna för att återuppta sina roller (James Earl Jones , Frank Oz, Billy Dee Williams, etc.) så varför inte hosta pengarna och hyra några levande musiker för att spela in musiken?

Om de fortfarande bryr sig om att ha kvalitetsljudspår (som jag tror att de gör) och har pengarna att ta tillbaka aktörer från filmerna, då varför Star Wars: Rebeller har ett syntetiserat ljudspår?

    
uppsättning RedCaio 02.12.2015 03:28

2 svar

6

Enligt dessa intervjuer verkar han använda levande musiker

länk

"Kiner, whose nearly 30-year composing career includes such credits as the AMC drama “Hell on Wheels,” the original “Leprechaun” film and the “Star” trifecta of “Star Wars: The Clone Wars,” “Star Trek: Enterprise” and “Stargate SG-1,” will use a smaller ensemble for the “Rebels” score than Williams had for the films, but at 30 musicians, it’s still larger than many all-electronic scores on TV today. “I’m using a similar size orchestra to what John used on ‘Lost in Space’,” he says."

länk

"John Williams set a template for Star Wars; it's extremely orchestral and classical and the computer doesn't do that very well, so you need live guys to pull that off."

Jag tittade bara på krediterna för en slumpmässig episod och såg ingen tillskrivning för en orkester men det kanske inte betyder att det inte fanns någon. Om det inte finns bevis för att det bara är syntetiskt, skulle jag luta mig mot intervjun som korrekt eftersom det kommer från mannen själv.

    
svaret ges 02.12.2015 03:58
1

Clone Wars-pilotfilmen hade ett liveresultat, men majoriteten av musiken i de första säsongerna bestod av provbiblioteksmusik. Gradvis brukade bruket mer levande inspelad orkestermusik, det var bara mot slutet allt blev poäng med en riktig orkester.

Jag känner inte visningsnumren, men min gissning är att ju fler tittare det lockade desto mer budget beslutade producenterna att fördela sig till musiken och gav det andningsytan och kvaliteten som den förtjänade.

Jag är ganska säker på att om rebels betyg visar sig framgångsrikt följer den samma väg. Jag hoppas det. Kiner poäng sköt verkligen mot slutet, där den första serien inte riktigt övertygade mig.

Om det finns budgetbegränsningar att göra, är musik alltid det första offret :).

    
svaret ges 20.05.2016 06:53