hur många ring eller radiella uttag gör en krets

0

som hur många socklar kan man ha på en ring eller radial krets som är planerad att skyddas av 20A-brytare

    
uppsättning Blessing Arikuyeri 15.10.2014 00:44

3 svar

4

Antalet uttag som du kan ansluta till en krets begränsas inte av strömbrytarens strömstyrka. Oavsett hur många kontakter du ansluter, är du fortfarande begränsad av 20A-gränsen på strömbrytaren. Ett uttag med inget kopplat till det drar ingen ström.

Tänk på vilka enheter du vill ansluta till kretsen. Ta reda på hur många ampere som var och en ritar och summa upp det. En 20A-krets kan mata 20A intermittent eller ca 16A kontinuerligt (laddning i mer än 3 timmar åt gången). Använd den totala effekten du behöver för att bestämma antalet kretsar du behöver.

Om du vill ansluta flera enheter, men inte använda dem samtidigt, kan du göra det så länge de inte överstiger 20A eller de kommer att köra breakern.

    
svaret ges 15.10.2014 02:50
2

"Ringkrets" föreslår Storbritannien eller ett land som använder liknande metoder och regler.

Såvitt jag vet, tillåter BS7671 (eller bara föreslår) upp till 100 m längd av T & E-kabel som täcker en golvyta på upp till 100 m². Det finns ingen gräns för antalet uttag per ring.

Typiska brittiska hem har en ring per våning och en separat ring för kök / tvättstugor.

En 20A-brytare är dimensionerad för att skydda kabeln (så beror på kabelns tvärsnittsarea, inte på antal uttag, och inte bara hur mycket ström du vill dra) Brytaren begränsar den totala strömmen genom att dra in apparater ansluten till uttag.

Så kan du teoretiskt ha 150 uttag med 100 mA apparater som körs. Eller bara en vattenkokare.

I Storbritannien är det inte anmälbart att lägga till uttag på nya platser till en befintlig krets, men att lägga till en ny krets (ring eller radial) skulle anmälas under Del P - så du skulle säkert betala en elektriker för att göra jobbet och certifiera det.

    
svaret ges 15.10.2014 13:11
0

Bara för att lägga till vad rj sa ... du kan bara utnyttja 80% av en breakers rating. Så om du har specifika användningar överstiger inte 16A eller lägger till en annan krets till det. Men som rj sa ... du är inte begränsad av antalet behållare om inte belastningen är känd. I min exp. många människor sätter på cirka 8-10 per krets. Jag delar personligen kretsar av rum, större rum delas in i mer än en krets.

    
svaret ges 15.10.2014 04:47