Vilket är det billigaste sättet att komma från Eindhoven till Amsterdam?

11

Vad är det billigaste sättet att komma från Eindhoven eller Eindhoven flygplats till Amsterdam och tillbaka?

    
uppsättning Mariusz Jamro 05.03.2012 10:17

6 svar

15

Jag jobbar för närvarande i vårt kontor i Eindhoven och kan se banan härifrån;)

Hitchhiking är osannolikt att arbeta; Det finns ingen anständig plats att få hämtas i närheten av flygplatsen. A2 motorvägen är nära, ja, men det finns ingen parkeringsplats eller något liknande. Dessutom får du inte gå på motorvägen själv. Du måste lägga in på rampen, men det finns inget utrymme att stanna där.

Tåget skulle vara enkelt, och det finns 7 bussar per timme till stationen. Välj 401 (22 minuter, det använder en reserverad buslane så inga trafikstockningar); 103 tar en hemsk omväg. Kostar 3 euro på ett sätt, och du behöver mynt för det.

Det finns faktiskt 4 tåg per timme till Amsterdam; två av dem går till centralstationen och de andra 2 går till Amsterdam flygplats (söder om staden). Beroende på var du går, är antingen vägen ett alternativ. Alla tåg slutar i Utrecht, där du kan överföra.

    
svaret ges 05.03.2012 14:26
8

Det billigaste är förmodligen häftigt vandring. Det är ungefär 120km, och A2 går i grunden hela vägen, men jag har ingen aning om hur lätt det verkligen skulle vara att få hämtas.

Det är lättast att ta tåget. Under dagen är det 2 tåg i timmen från Eindhoven direkt till Amsterdam Central, resan på 1:20. Biljetten kostar 17,50 euro för en singel i 2: a klassen. Alternativt finns det 4 tåg i timmen (2 direkt, 2 byte i Utrecht) som tar dig till Amsterdams Schipol flygplats, resetid på 1:27 (med eller utan förändring), till en kostnad av 18,00 € enstaka i 2: a klass . Du kan leta upp tider och priser ns.nl , vilket är webbplatsen för de nederländska järnvägarna.

    
svaret ges 05.03.2012 11:28
6

Jag skulle också föreslå buss / pendelservice, men det ser ut som att lokalbefolkningen redan instämde i det här alternativet:)

Om din resa är fortfarande några veckor bort och tåget eller bussen är inget alternativ, kan du prova lyckan genom att placera en notering på en av rideshare-sidorna:

svaret ges 06.03.2012 07:43
3

Den här frågan är ganska gammal men jag kom över det när jag försökte hitta något billigt sätt att resa från Eindhoven till Amsterdam.

Om någon skulle vilja spara lite pengar rekommenderar jag grupptågsbiljetter - priset sjunker från 20 till 7 euro per person och det stora är att gruppen inte behöver resa tillsammans, inte ens samma tåg, bara destinationen måste vara densamma. Mer information i denna tråd: Gruppresor i tåget i Nederländerna, hur fungerar det? .

    
svaret ges 04.03.2015 23:16
1

Hitchhiking är det överlägset billigaste alternativet. Jag har haft personlig erfarenhet som hitching över hela Holland både i och ut ur Eindhoven och jag har aldrig haft mer än 1 timmes maximum för en hiss ganska mycket var som helst i Holland.

När jag är hitching är mitt bästa råd att alltid hitch från en bensinstation, så att du kan prata med förare till;

A: bestämma om de går på samma sätt som du

och

B: kritiskt värdera risken och inte bara ta det första som följer med.

Jag tror att bensinstationsmetoden är en sådan fördel, det är värt att antingen fråga någon på flygplatsen (även bra hitchingplatser ofta) för en hiss till den 1: a bensinstationen på väg eller ens ta en taxi där.

Om du följer specifika tips om hitching bör du kolla länk (en utmärkt resurs) och för Eidhoven i synnerhet huvudet här: länk

    
svaret ges 11.08.2014 16:49
1

När de flyger in är bussen de tillhandahåller bara lite dyrare än tågbiljetter till Amsterdam, något billigare än att betala för bussen till stationen och tåget utan ett kollektivt chipkort. Den tid det tar är också lite mindre än att ta bussen till stationen och tåget därifrån.
Bättre alternativ nästa gång är att flyga till Amsterdam flygplats snarare än till Eindhoven, eftersom det är mycket billigare och snabbare och inte behöva betala för bussen eller tåget kommer att kompensera för skillnaden i flygpriser.

Denna jämförelse i priserna stod sann de senaste åren, jag förväntar mig inte att det kommer att förändras så mycket som Ryan Air tycks diktat den prisnivån.

    
svaret ges 15.03.2015 12:10