Är det mekaniska skillnader mellan en mull och en åsna?

4

I PHB innehåller listan över tillgängliga fästen åsnor och amp; mulor som båda har samma köpeskilling, hastighet och bärande vikt.

Jag vet att det i det verkliga livet har mules och åsnor skillnader (trots allt är en mule en halvhäst!), men jag kunde bara hitta spelstatistik på mulor, inte åsnor, för 5E.

Jag vill att min nästa karaktär ska börja med en åsna, men jag vet inte om jag bara skulle använda en mullas statistik för att representera det eller inte.

Finns det mekaniska skillnader mellan en mule och en åsna i 5E?

    
uppsättning Gael L 01.12.2017 21:06

1 svar

10

Det finns inga skillnader som skrivits. Att använda mullestatistik för åsnor verkar rimligt nog, med tanke på att D & D inte är riktigt tänkt att finmodell förmågan hos verkliga varelser (och de har oftast statistik alls helt enkelt för fallet med slåss dem). Monster Manual (bilaga A) säger:

OTHER ANIMALS

A book of this size can’t contain statistics for every animal inhabiting your D&D campaign world. However, you can use the stat block of one animal to represent another easily enough. For example, you can use the panther statistics to represent a jaguar, the giant goat statistics to represent a buffalo, and the hawk statistics to represent a falcon.

Skillnaden mellan "jätte get" och "buffel" överstiger sannolikt det av mule till åsnan.

Om det inte känns som tillfredsställande tycker jag att det är rimligt att arbeta med din DM för att ändra till smak. Så länge du inte ger det en +10 2d12 gore attack och brandbekämpning, kan jag inte se varför någon verkligen skulle göra väsen.

(Om du vill göra din egen, mina avvägda tankar: Ta bort Beast of Burden-funktionen, släpp dess styrka och höja dess fingerfärdighet och släpp dess attackskador också. Kanske ge det mer karisma, eftersom dessa öron är så söt.)

    
svaret ges 01.12.2017 21:42