Varför använde motståndet Rebel-symbolen medan första ordern inte använde imperiet?

14

Från Wookieepedia :

The Rebel Alliance starbird was a symbol of the Alliance to Restore the Republic. The flight helmets of the Rebel X-wing pilots were adorned with the starbird logo. Nearly thirty years after the Battle of Endor, the Resistance adopted the same emblem. Many pilots, including Poe Dameron, wore helmets featuring the logo.

Det här är verkligen konstigt för mig, eftersom Första Orden strävar efter att emulera imperiet i sitt uppdrag att dominera Galaxen. Ja, motståndet består av många tidigare upprorister, men motståndet skapades bara för att stoppa första ordningen. Resistens likhet med Rebel Alliance är mer tillfällig; Det är bara hur det spelade ut. Den första ordningen är avsiktligt emulera imperiet, både i mission och utseende. Ge hur mycket den första ordningen speglar imperiet, varför använde de inte det kejserliga symbolet?

Varför använde Resistance Rebel-symbolen medan första ordern inte använde imperiet?

I eller är svaren utomordentliga bra. Om det inte finns någon kanoninformation, välkomnar jag lite spekulation.

    
uppsättning RedCaio 14.01.2016 05:41

8 svar

11

Kanske för att Imperial Crest själv

modellerades på den gamla republikens logotyp , känd som Galactic Roundel :

Kombinerad med symbolen på den gamla Republikens marin :

EftersomdennyarepublikenvardentydligaarvingentilldenrepublikanskatronenochFörstaOrdenförnedradeRepublikenochalltsomhördetilldetskulledetvarameningsfulltfördemattavståfråndenkejserligalogotypenochdessursprung.

VidarevarRebelAlliancesegrande,ochderasprestationervarnågotattvarastoltaöver.Empire,åandrasidan,hadekrossatsavenragtag-gruppupprorochenhandfullprimitivanallebjörnar.ÅterigenärdettaenmycketbraanledningförOrdenattavståfrånempirienspinsamthistoriskarekord,ivilkengradsomhelstvarmöjligt.

SlutligenharImperialCrestväcktmångamycketdåligaminnenförenstordelavgalaxen-detkanocksåhaspelatenrollsomövertygardenförstaordningenförattövervägaenförändringavestetiken.

Påensidotalantogmotståndetalliansenssymbolförattåterställadengamlarepubliken, men det gjorde den nya republiken :

On their torsos sit carbon-lace armor, the shoulders marked with the sigil of the New Republic: the Alliance starbird, now inside a sunburst. The symbol of a changed day, a new dawn. The phoenix, truly reborn.
- Star Wars - Journey to the Force Awakens: Aftermath

    
svaret ges 17.01.2016 06:33
6

Det här är bara spekulation från min sida, men jag tror på att den första ordningen vill skapa en uppenbar, men förneklig förbindelse till imperiet.

Det är rimligt att anta att efter Palpatins nederlag förbjöd den nybildade Nya republiken alla symboler på den gamla regimen så att galaxen kunde övervinna sitt mörka förflutna - likartat hur nazistiska symboler är förbjudna i många europeiska länder. Första Orden ville erkännas som en legitim politisk enhet, och åtminstone de Jure följde Galactic Concordance innan Force Awakens. Det kunde inte hävda att vara rikets juridiska efterträdare, eller använda någon av dess (förbjudna) ikonografi, men det behövde också visa att de följde Palpatines vision, åtminstone i anda.

Således skapade de som en kompromiss den fångade munsymbolen. Det var lika stort för rikets emblem att locka sina gamla anhängare, men var tekniskt inte rikets emblem, och Snoke kunde alltid förneka likheten som tillfälligt.

Du ser något som detta med dagens högra grupper: de kan inte visa Hitlers swastika, och istället ersätta liknande men tydliga symboler, som keltiska korset, norra runor eller en swastika-liknande grekisk meander. Det är till exempel Golden Dawns flagga.

    
svaret ges 12.05.2016 23:02
1

Låt oss först titta på öppningsgranskningen:

Episode VII THE FORCE AWAKENS

Luke Skywalker has vanished. In his absence, the sinister FIRST ORDER has risen from the ashes of the Empire and will not rest until Skywalker, the last Jedi, has been destroyed.

With the support of the REPUBLIC, General Leia Organa leads a brave RESISTANCE. She is desperate to find her brother Luke and gain his help in restoring peace and justice to the galaxy.

Leia has sent her most daring pilot on a secret mission to Jakku, where an old ally has discovered a clue to Luke’s whereabouts…

"Från aska" är vår första ledtråd. Empire har fallit. Dåtid.

Den andra är själva upprorets insignier - det är en abstraktion som helt påminner om Jedi Order-insignierna under klonkrigen: En långsträckt stjärna som uppstår mellan vingarna som visas sansfågel.

Motståndet är att döma från de närvarande personerna och insignierna, både rang och eskadron, i huvudsak New Republic Detached Forces. Detta har ett antal historiska prejudikat i den verkliga världen. USA har genererat flera sådana "volontärgrupper" genom åren ... den mest kända är den amerikanska volontärgruppen under gen Chennault som kämpade i Kina mot japanerna mer än ett år innan USA officiellt gick med i kriget. På samma sätt var det "polska flygvapnet" en blandning av amerikanska och brittiska medborgare, polska flyktingar och en del kadre och flygplan som flydde tysk bombning, som tjänade den "polska regeringen i exil". AVG, eller Flying Tigers, använde amerikanska uniformer, men utan de vanliga fläckarna. PAF använde polska likformiga mönster som tillverkades i Storbritannien (när de störde att ha på sig uniformer, enligt en tidigare medlem). PAF och Flying Tigers behöll båda sina föräldrars insignier under deras "oregelbundna status" under WW II.

Motståndet har samma slags utseende som AVG: uniformer med lite differentierade insignier, samma symboler på trohet, och samma rangstrukturer och utrustning. (Resistansen använder staplar på rangplattan, där upproret använde punkter ... men det ser verkligen ut som om de bara "kopplade prickarna".)

Samtidigt ser man på några av prataren om de nuvarande kanonböckerna, verkar det som regel att imperiet som helhet föll (precis som i SWEU ), och som SWEU ser det ut att flera delar av imperiet fortsatte att existera efter den nya republiken. Vissa av dem stämde uppenbarligen för fred med den nya republiken.

Snoke s uttalade mål, som framhävs av hans munstycke officer, General Hux, inkluderar att erövra inte bara den Nya Republiken, utan också de andra tidigare imperialerna. Eftersom de i huvudsak är i krig mot resten av galaxen, har unika insignier nytta. Det är en praktisk sak att hålla sig ifrån att identifiera med "mindre rester" ...

Vi kan se att den första ordningen är stark; överraskande så ges hype om att det är en rest. Det är professionellt. Det behöver en logotyp för både moral och intimideringsvärde. Den gamla kejserliga logotypen saknar viss trovärdighet ... båda med fans ("Du blev slagen av en massa Teddy Bears") och Galaxy-invånarna ("Du har inte längre tydlig överlägsenhet"). Det är också ganska sannolikt att de övriga återstoden av imperiet återgår till något mindre militaristiska stater.

Det finns också historisk användning att tänka på ... Många en nation har fallit och / eller splittras ... Bosnierna, serbierna och kroatierna fortsätter att använda Jugoslaviens uniformer och utrustningar ... men använda olika nationella symboler. På samma sätt är Ryska federationsuniformerna mycket som sovjetiska - samma rang, samma gradbeteckningar, men dubbelörnen ersätter hammaren och segeln, och RFR ersätter SSSR. Japanska självförsvarsmakten uniformer är inte mycket annorlunda än Imperial Imperial Uniforms uniformer.

Således måste i första hand skilja mellan sig själva och andra "Imperial Rester" av både politiska och praktiska skäl, och vill behålla kompatibilitet med existerande redskap (och eventuellt redskap som fångats från andra rester). Resistensen vill visa sina band till Nya republiken av propaganda skäl, och gör minimala förändringar för att inte bryta fördragen med andra fraktioner i det gamla riket.

Det är nu en outnyttjad marknadsföring. Alla de riktigt coola leksakerna är First Order ... eftersom vi bara ser T-70A X-Wing II för motståndet, men vi ser Landers, Slipsar, åtminstone en annan Starcraft ... Och med olika branding finns det mindre förvirring för slutköp över vilka goda killar är (genom att behålla en välbekant symbol) och mer frihet att spela "Impies vs Firsties" med din samling av figurer och leksaker.

    
svaret ges 17.02.2016 02:58
0

I själva verket är första ordningens symbol baserad på Galactic Empire symbolen. Innan det användes av republiken, men ännu tidigare var det en krig i Sith-riket:

SithEmpirebaseradesigpåcrestpådengalaktiskarundaniBenduOrder.

Dethärärdengamlarepublikensvapen:

    
svaret ges 22.03.2016 16:00
0

Den ursprungliga kejsarsymbolen (växel i cirkel) påminde första ordern av Death Star-huvudblaster. Jag vet att sprängningen konvergerades på en punkt, då en stor sprängning. Symbolen, som kan vara affärsänden på Planet Killer, används för att visa galaxen sin makt.

    
svaret ges 05.07.2016 18:32
0

Först är jag inte säker på hur ett val ska påverka det andra. Efterföljande böcker, den pågående Marvel comic-serien och romanen Bloodline, verkar den första ordern ha funnits i en eller annan form i årtionden före TFA. Leia bildade bara Resistance under de senaste 5 eller 6 åren och det var när hon bara hade börjat höra viskar och antydde att första ordern var ute.

Leias val (förutsatt att det var hennes) att återvinna den gamla Phoenix-stjärnfågelsymbolen är lite av en no-brainer. Det har varit symbolen för uppror och motstånd i galaxen sedan före det galaktiska inbördeskriget. Det borde vara uppenbart varför hon skulle vilja börja vinka den flaggan, inte minst för att de flesta av de ledande motståndsledarna är gamla veteraner från Rebel Alliance.

Första ordningen är å andra sidan menat att vara något nytt. Medan detaljerna fortfarande är svaga, är det allmänna intrycket att det grundades av den överlevande kvarlevan i den kejserliga flottan. Den hårda kärnan Imperial och sanna troende som vägrade överge till Nya republiken, väljer istället att fly i de okända regionerna efter slaget vid Jakku. De verkar inte se sig som fortsättning på Palpatines imperium, utan en renad version av dess idealer, befriade från den smärtsam korruption som plågade den.

Så de har kommit med en symbol för att reflektera det. Påskyndar den gamla kejsarvågen, men det är fortfarande en egen sak. Lättare och menare.

    
svaret ges 30.01.2017 11:40
0
Möjligen därför att Rebel Alliance aldrig gick verkligen bort, medan Galactic Empire krossades och första orden (en ny organisation) steg från sin aska.

    
svaret ges 16.05.2017 14:22
-2

Låt oss möta det. Motståndet kan ha valt att använda en symbol som har betydande betydelse för vem som helst. Det var ett ledstjärt av hopp och fortsatte därför att bära den facklan, eftersom de återstående facken i imperiet fortfarande var kvar. Också med första ordningen ... jag vet inte att de inte är en separat enhet, utan en förlängning av det förstörda imperiet. De kunde eventuellt ha varit en separat kraft i sig som andra militära styrkor i historien. Napoleon hade sin gamla vakt, nazisterna hade SS, och även aztekerna hade jaguarkrigarna. Kunde vara den första ordningen är densamma ... och eftersom de skulle ha varit borta från Death Star hade en chans att överleva och trivas ... där kan de ha behållit sin symbol som den överlevande kraften.

    
svaret ges 30.01.2017 00:21