Bookserie: killen blir en vampyr, skapar portaler att resa mellan olika världar för att hämnas flickan som vände honom

6

Jag tror att det var 2 år sedan jag lyssnade på en ljudbok eller läste den här boken.

Det jag minns är att en kille blir förvandlad till en vampyr efter att ha hängt med en tjej. Han inser inte att han är en vampyr och går hem. Jag kommer också ihåg att han kan gå i solen och efter att flickan blir dödad av solgudens anhängare (jag tror det är rätt) skapar han en portal till världen de kommer ifrån. Sedan går det för att döda dem för att döda sitt livs kärlek.

De viktigaste sakerna jag minns om den här boken är vampyr, han kan göra magi, och det finns resor mellan parallella eller alternativa världar.

Några andra anteckningar:

Tjejen plockar upp killen, sover hos honom i hennes snygga hus i öknen. Hon vill att han ska stanna kvar efter att ha varit där en stund men han vill gå hem så hon låter honom. Då när han ändras kommer hon och får honom. Då visar hon honom hur man blir en vampyr. Senare tillbaka i flickans hus gör han magi för första gången och skapar en snöstorm i öknen.

Han har en slags tentaklar som jag inte tror kan ses. Han jagar ner dåliga människor och dränerar dem med hjälp av tentaklarna. Hans tentaklar är också svåra, som stålkablar; men senare möter han andra vampyrer som har fjädrande tentakel som kan borsta över människor och dränera dem av en liten mängd av sin kraft.

Jag kommer ihåg att det finns en cirkulär betongdamm som han använder som portal och måste döda en flock kor för att driva den. Det här är allt i början av boken.

Jag tror i en senare bok i denna serie skapar han en bergsfästning som är typ av levande. I sitt smedyta producerar berget metaller för honom.

I senare böcker kommer han tillbaka till jorden och måste kämpa mot andra magiska användare och öppna kranar till magi som är förseglade runt om i världen.

    
uppsättning Acidrazzor 14.01.2018 09:00

2 svar

4

Som OP postat i en kommentar , detta är Nightlord: Sunset (2006) av Garon Whited, den första boken av Nightlord quadrilogy. En ljudbok har verkligen släppts.

En kille blir förvandlad till en vampyr efter att ha hängt med en tjej. Han inser inte att han är en vampyr och går hem.

Från Sammanfattning av artiklar :

Eric didn't ask to be a vampire. In fact, he didn't even believe in them. Then he hooks up with a hot babe, wakes up with a hangover, and bites his tongue with his own fangs. Which pretty much settles the question.

Now he's trying to hold down his day job while learning the rules of the Undead -- the most important being that bloodthirsty urges and predatory instincts are a real bitch.

Upside; Eric has the beautiful Sasha to teach him the ropes, including the magic he'll need to survive.

När flickan dödas av efterföljare av solguden (det tror jag är rätt) skapar han en portal till världen de kommer ifrån. Sedan går det för att döda dem för att döda sitt livs kärlek.

Sammanfattning.

Downside; they're being hunted by members of the Church of Light, who are determined to rid the world of vampires.

Then Sasha is killed, and Eric is thrust into an alternate world in his quest to avenge her death. There he becomes a Nightlord, fights a dragon with the help of his magical steed, Bronze, and upchucks a sword named Firebrand.

Vad gäller den andra informationen ...

Jag kommer också ihåg att han kan gå i solen

Denna recension nämner att Eric är en "Day Walker".

She changes him into what they call a day walker. A type of vampire that can come out during the day and during the night.

Jag kommer ihåg att det finns en cirkulär betongdamm som han använder som portal och måste döda en flod kor för att driva den

Kan ha varit en enda ko, per den här översynen :

I didn't like the part where Eric had to sacrifice a cow in order to successfully complete casting of a magical spell intended to show them the location of their organised enemies called The fist of God who tried multiple times to kill them.

Den magiska stavningen skulle visa en plats "låter som en portal av olika slag.

Jag tror att i en senare bok i denna serie skapar han en bergsfästning som är typ av levande. I sitt smiddyområde producerar berget metaller för honom.

Eric blir "Halar the Undying" i de senare böckerna och infiltrerar Mount Karvalen med sin vitalitet. Från dess wiki-post : (Wiki är en del av en Nightlord-webbplats som uppenbarligen övervakas av författare, så det verkar vara en tillförlitlig nog källa)

According to Karvalen legend, during the exodus of Halar the Undying, when he gathered together those who would follow him to found Karvalen and Mochara, he filled the mountain with some of his own vitality, bringing it to life.

[...]

In a matter of days, the spirit of the mountain moved through the bricks and stones, engulfing the whole of the walls, and merging the disparate components–brick, stone, mortar–into a single, giant slab. Since then, the wall of Mochara has grown slightly taller, considerably thicker, and remarkably uniform and smooth. The mountain has done something similar with the city streets, turning mud to rock, smoothing it all over, and even developing underground tunnels for rain runoff and the like.

Om berget kan göra saker så, tror jag att det skulle kunna producera metall.

Även hans tentaklar är svåra som stålkablar, men senare möter han andra vampyrer som har fjädrande tentakel som kan borsta över människor och dränera dem med en liten del av sin kraft.

Eric / Halar är en del av Nightlords vampyrer. Enligt denna översyn har Nightlords sådana "strängar"; det är möjligt att det som dränerar livskraften också dränerar makt.

Nightlords feed off of humans needing their blood and there life force using invisible strands of darkness.

    
svaret ges 22.09.2018 20:25
2

Det här låter lite som Necroscope-serien av Brian Lumley , men det finns några viktiga skillnader från din beskrivning.

Necroscope-serien är en lång och inblandad, men i grunden är huvudpersonen en man som heter Harry Keogh, som kan prata med de döda. Han har olika slag med vampyrer och blir så småningom en vampyr själv. Men det här beror inte på att sova med en vampyrflicka. Han är smittad när han sover vid en vampyrs grav och vampyrens anda släpper ut sporer som smittar honom.

Harry kan inte göra magi, men han har tillgång till Möbius Continuum som gör det möjligt för honom att flytta direkt överallt i rymden och parallella världar. I den femte boken i serien lär han sig att döda de döda, men det är inte riktigt magiskt i vanligt bemärkelse som används i fantasiböcker.

I den fjärde boken är Harrys flickvän kidnappad, men inte av soldyrkare utan av vampyrerna. Sandra är infekterad och Harry måste slutligen döda henne själv. I den femte boken går Harry igenom en portal till vampyrvärlden, men inte att hämnas Sandra. Han måste fly där efter att ha blivit en vampyr själv.

Vampyrerna lever i aeries (kallas stackar ) i bergen. Deras lair lever inte strängt i live, men vampyrerna använder i stor utsträckning bioteknik så många av de saker i deras aeries är gjorda av kött från levande varelser (ofta mänskliga) som rör sig i olika former. Men jag kommer inte ihåg Harry att ha smedja och metall produceras där.

Den femte boken slutar med en exocet missil beväpnad med ett kärnvapenskott som skickas genom en portal från jorden. Nukleär explosion förstör alla vampyrer, inklusive Harry, trots att han lever vidare som en del av Möbius Continuum.

    
svaret ges 14.01.2018 12:12