Cast iron pan har svart rest på den

10

Jag har en liten gjutjärnspanna som jag jobbar med, försöker se till att jag förstår kryddor / städning innan jag går vidare till en större. Jag krydde med linfröolja (4 lätta lager, timme i ugnen) och har kokat några saker - jag gjorde lite Ghee, stekt lite lök, saker som så. Efter varje tvättades jag med varmt vatten (ingen tvål), värmdes tills den var torr på spisen och belagd med ett tunt lager av rapsolja.

När jag tar en torr pappershandduk och gnuggar den på pannan, visar en svart rester på pappershandduken. Jag kan inte känna någonting med mina fingrar och jag har inte märkt något matlagning med det. Jag är ganska säker på att detta hände efter den ursprungliga kryddatiden - även om jag inte är säker på att jag gjorde det exakta testet med pappershandduken.

Är detta a) normalt, eller b) Vad är fel och c) Hur kan jag fixa det?

Det finns en hel del frågor (och bra svar!) angående gjutjärnspannet på den här sidan, men jag har inte kunnat hitta någon som behandlar den här specifika frågan.

    
uppsättning levitopher 18.08.2013 19:13

5 svar

6

Du kanske märker den svarta resten om du stekar ägg i pannan också.

Det är troligt att den svarta resten är förkolad (fet) mat som klibbar den krydda oljan. Eftersom Flaxseed-oljan har låg värmetolerans kan det vara att sönderfalla också. Annars kan det vara relaterat till järnet i gjutjärnet som inte är illa för dig (vissa säger även bra).

a) Är det normalt : Ja om du håller med samma regement (rekommendera att du inte gör det).

b) Vad är fel : Vattnet tvättar inte helt polära kemikalier, såsom brända fasta substanser i fett (mjölkfastämnen medan man gör ghee), så att rutan för hettvatten utan tvål lämnar saker i pan.

c) Hur kan jag fixa det : Prova följande framåt:

  • När du har gjort matlagning och medan pannan är varm, lägg en salthög i mitten och med en handduksspridda och låt koka lätt. Saltet hämtar de svarta grejerna, desinficerar i stor utsträckning pannan och saltets slipmedel hjälper till med rengöringen.

  • Torka av det nu bruna saltet från pannan och smutta in kappan av olja som du normalt gör. Den nya pälsen klibbar bättre genom saltets slipande effekt.

Denna rutin kommer inte att eliminera rester helt och hållet. Men det verkar fungera bra på lång sikt.

Notera på oljor: Linfröolja är bäst konsumerad kall och inom tre veckor. Jag har inte hört talas om en trovärdig källa för att krydda pannan med linfröolja eftersom den har en av de lägsta rökpunkter i oljorna. Använd en mer värme tolererande olja som ljus (inte extra jungfruolja) olivolja eller canola.

    
svaret ges 20.08.2013 15:53
6

Även om jag inte kan göra anspråk på vad som är "normalt" kan jag säga det vid tillfällena att jag torkar gjutjärnspannan som jag använder för i stort sett allt på en daglig basis med en pappershandduk, Det kommer aldrig tillbaka från någon form av rest (vanligtvis mer av en mörkbrun för mig), även efter att jag har rengjort det på det sätt du beskriver.

Jag har använt min panna i flera år och närvaron av denna rest har inte påverkat panens effektivitet eller smaken av maten som kommer ut ur det, så jag har inte riktigt oroat mig för det.

    
svaret ges 18.08.2013 21:33
5

Så när jag surfar på nätet, kom jag över det här inlägget och tänkte att jag skulle ge mina 2 cent. Enligt min erfarenhet har jag flera gjutjärnspannor och -pannor, även en platt gjutjärnspanna, holländska ugnar, så jag är mycket bekant med dessa.

Jag tvättar mitt gjutjärn i varmt tvålvatten !!!!! Men när jag tvättar det torkar jag omedelbart det och lägger omedelbart på spisen och oljer den. Sedan brukar jag lägga dem bort.

Om jag fixar middag i en av mina pannor, tvätta inte den omedelbart och lämna den över natten, jag måste tvätta den nästa dag. Fördjupa inte det och låt det sitta. Om du behöver bränna ut saker kan du också lägga på spisen och sätt på pannan på det kommer troligen att börja brinna du redan brände på mat. Häll sedan en kopp vatten i det, var försiktig med att det kommer att ånga och poppa. Det kommer då att koka fast på mat och komma snyggt ut. Du kan göra detta om du inte vill tvätta i varmt tvålvatten. Men jag har tvättat med varmt tvålvatten i åratal. Mina kakor håller inte fast och är fortfarande fantastiska. Det förstör inte dem.

Om du får din panna tvättad och kryddat med olja och märker svart på pappershandduken, fortsätt använda pappershanddukar för att torka oljan upp runt sidorna. Ja du kan få pappershandduk därifrån, men efter att det inte är svart längre kan du torka ut det med en fuktig handduk om du vill, då olja en gång till. Då är du bra att gå. Du måste bara fortsätta olja och torka tills svarten kommer ut nästan tydligt på pappershanddukarna.

Ja det är tidskrävande, var därför beredd att döda en stund och sätta på din musik och torka oljan, torka oljan.

    
svaret ges 23.02.2016 03:39
3

Gjutjärn när det är nyss kryddat lämnar ingen rester på en pappershandduk.

Om du kryddar dina kokkärl med linfröolja och baka dem enligt instruktionerna, kommer oljan att vara torr och ingenting kommer att komma Av på en pappershandduk.

Vad du upplever är ett oljelag kvar från matlagning som har "delvis" torkats och är som den klibbiga oljiga goopen du får i brödrostugnar som är en smärta att städa bort, men inte riktigt en hård substans .

En myt som måste debunked är att gjutjärn och tvål aldrig kommer komma i kontakt. Det är helt enkelt inte sant. En annan är att du inte använder en skrubbkudde på gjutjärn. Det är inte heller sant.

Min rengöringsregel innehåller att använda en svamp med en scotchbrute pad som har blivit soaped. Jag ger hela kokytan en lättskrubbning . Jag menar att jag inte trycker ner hårt, jag är bara säker på att alla matvaror och oljekorrig olja avlägsnas. Sedan följer jag upp genom att sätta pannbakningen på spisen för att torka, torka ut vattnet och lägg en ny, tunn oljekula på matlagningsytorna (upp till och med övre kanten). Jag lät det sitta på den värmen tills oljan börjar spackla botten av pannan. Jag torkar bort dessa specklar med en torr pappershandduk och tar bort pannan från värmen och hänger den eller lägger den på en trivet för att kyla.

Ingen återstod kommer någonsin från denna behandling och min matlagningsytor är fortfarande smidiga, även smidiga kakor.

Skottbriten brukar försiktigt slå ner de kullar som kan utvecklas, utan att skura in i dalarna. Tvålen säkerställer att all återstod och härdad olja lyfts bort från ytan. Lägger till ett nytt säsongsskikt, fyller på eventuella dalar som kan ha utvecklats och torkar pannan ut innan sprickorna kan torka försäkrar att du är kvar med en perfekt slät och fri restyta.

    
svaret ges 25.03.2016 16:33
0

Jag har just nyligen fått en gjutjärn liten matlagningspot, och jag krydde den lite och gnidde svamp till kappa inuti och lämnade den. Jag använde den för att brilla en liten steka och lägga grönsaker i den, och före detta sköljde jag svinet ut och kokade steken. Halvtimme senare sätter jag grönsakerna in och koktiden är över en timme totalt. När jag städade grytan efter tillagning, lite tvättmedel och sköljde det bra med varmt vatten, då jag torkade det med pappershandduk, var det svart rester, så sköljde jag det igen och torkade det rent med pappershandduk och de flesta av den svarta resten var borta, och såg till att det var torrt, värmde jag det på spisen, i några minuter, och jag kände mig nöjd att det var klart för nästa gång. Detta är vad jag gör med gjutjärnspannpannor också.

    
svaret ges 25.03.2016 08:03