Hånga hemma

11

Jag tittar på tekniken för "hängande" kött, och om det finns "hem" -applikationer som skulle vara säkra och ha en positiv effekt.

Nu finns det många (möjliga) synonymer som stryker vattnet (för mig). Det hänger, åldras, faisandage (för viltfåglar) och mer. Vad jag letar efter är 1-3 dagars (nära) rumstemperaturlagring av kött och förstörelse / enzymprocessen som kommer att orsaka smakförändring. Gärna hjälpa mig med att klargöra svaret.

I grund och botten:

  • Finns det någon bra användning för denna teknik / process för snabbköp / slaktkorn av kött?
  • Vad bör tas i beaktande för ett säkert genomförande?
uppsättning Tobias Op Den Brouw 31.08.2010 14:11

2 svar

7

Jag undersökte möjligheten att torra åldrande nötkött hemma en stund tillbaka och bestämde att i min lilla lägenhet, åtminstone inte ville jag riskera möjligheten att förstöra eller förorena. Det här är de resurser jag hittills hittade:

Eftersom jag inte är mycket säker på att kontrollera min kylskåpstemperatur i min hyra och inte har mycket utrymme, slutade jag inte försöka med dessa tekniker hemma. Någon dag, kanske!

    
svaret ges 31.08.2010 14:49
1

För köttdelar tar du hem från snabbköpet, du är förmodligen intresserad av torr åldrande. Torr åldring tillåter de enzymer som redan finns i köttet att bryta ner det och ömma det utan att fördärva det.

Om du gör det hemma, utan någon speciell utrustning, behöver du verkligen göra det i ett kylskåp. Om du låter köttet sitta vid rumstemperatur i 3 dagar kommer du bara att sluta med bortskämd kött. Köttet måste ligga under 40F eller så för att förhindra förstöring.

justkts svar har flera länkar med mer information, men huvudprinciperna är desamma. Den allmänna tekniken är att täcka köttet i en ren handduk eller något annat absorberande material, och se till att det hänger på en form av rack över en panna så att luften kan cirkulera runt hela biten. Byt omslaget regelbundet för att hålla köttet torrt i ca 3 dagar. Njut av din goda och ömsta biff.

    
svaret ges 31.08.2010 16:32