Hur man gör ditt eget benvax hemma precis som proffsen

Vi älskar den långvariga mjukheten hos ett benvax men inte kostnaden. Vi visar dig hur du vaxar precis som proffsen. Förvänta dig inte att en gör-det-själv-version blir så enkel som den ser ut när en skicklig tekniker gör jobbet. Men med lite tid och ansträngning kan du bli smidig utan den professionella prislappen.

Svårighetsgrad: Genomsnitt

Tid som krävs: 1 timme eller så

Här är hur:

 1. Köp vaxpaket. Jämför priser på vaxpaket.
 2. Har tillräckligt med hår. Håret måste vara minst 1/4 "långt för att vaxet ska kunna förstå det. Om det är för långt är det inte heller bra. Om längden är över 1/2", använd hårklippare med ett skydd för att trimma det ner till en jämn 1/4 ". Sax fungerar inte bra för att trimma eftersom du riskerar att göra lite hår för kort.
 3. Rengör benen. Använd en rengöringsmedel för vax på benen för att ta bort smuts och överflödig olja. Om du inte har ett rengöringsmedel, ta en snabb duschrengöring av benen med varmt, inte varmt vatten. Applicera en lätt dammning av vaxpulver. Gör inte för mycket på pulvret, eftersom mer inte är bättre.
 4. Vax på. Applicera vax jämnt i riktning mot hårväxt med en applikator i ungefär 45 graders vinkel mot ett stort hårområde. Du vill ha tillräckligt med vax för att täcka hår, men inte så tjockt att det är svårt att ta bort det.
 5. Täck med remsa. Applicera remsan i riktning mot hårväxt och lämna en kvarvarande remsa i slutet som inte är fäst vid håret (säg hår växer från vänster till höger - lämna resterna kvar på höger sida). Den kvarvarande remsan som inte är fäst vid håret kommer att användas som en flik för att ta bort den. Tryck och släta handen ordentligt över remsan i riktning mot hårväxt ett par gånger för att säkerställa att vax fäster på håret.
 6. Vax av. Ta tag i änden på remsan med fliken. Håll huden stram med ena handen och ta bort remsan i motsatt riktning mot hårväxt i ett snabbt drag, hela vägen till andra sidan. Dra inte upp, vilket kan vara din naturliga lutning. Tryck ner handen på huden för att lindra smärtan efter att remsan har tagits bort. (Låter dumt, men det fungerar!) Om det finns lite vax med hår kvar, lägg helt enkelt tillbaka remsan på håret och dra av.
 7. Upprepa. Arbeta dig genom benen och upprepa steg fyra till sex.
 8. Rensa bort missade hårstrån. Använd pincett för att ta bort hårstrån som saknas av benvax.
 9. Rengör vaxet från huden. Ta bort kvarvarande rester med vaxborttagare, babyolja eller vaselin.
 10. Lugna huden. Applicera en eftervax-lotion eller en aloe-baserad lotion eller gel.
 11. Bra gjort. Grattis till dig själv!

Tips:

 1. Krämvax är utmärkt för fint till medelhår och känslig hud. Honungsvax är bra för grovare hår. Kallvaxremsor kan verka lättare och mindre röriga, men ta inte tag i håret såväl som uppvärmt vax.
 2. Testa en liten mängd vax till hands innan du lägger på benet för att se till att det är varmt, inte varmt.
 3. Om du har åderbråck eller flebit bör du inte vaxa benen. Läs: Försiktighetsåtgärder och varningar för vaxning för hela listan.
 4. Ta en aspirin eller ibuprofen 30-45 minuter före vaxning, och applicera en bedövande spray (jämför priser) om du är orolig för "ouch-faktorn". Läs: Topp tio tips för att minska vaxvärk under hela nedgången.
 5. Se hur håret växer på olika delar av benen, eftersom det kan ändra riktning på dig. Du måste applicera vax i riktningen och ta bort det på motsatt sätt för att ta bort det från roten och undvika brott. Försök få någon att hjälpa dig att vaxa baksidan av dina överben.

Vad du behöver:

 • Vaxvärmare
 • Grädde eller honungsvax
 • Rengöringsmedel för vax
 • Babypulver
 • Muslin eller pellon remsor
 • Träapplikatorer
 • Vaxborttagare för huden (eller så kan du använda babyolja eller vaselin)
 • Eftervaxlotion eller aloe-baserad gel