Varför är inte Harry Potter straffad för att använda magi utanför Hogwarts i Fångare av Azkaban?

17

I början av filmanpassningen av Fångare av Azkaban försöker Harry stava Lumos Maxima i sitt sovrum. Han blåser sedan sin moster Marge och gör henne flytande i luften.

Hur kommer han på att göra detta utanför Hogwarts som en mindreårig trollkarl? Spåret är tydligt fortfarande på honom!

Jag förstår citatet av magister, Cornelius Fudge, "Åh, kom nu, Harry. Ministeriet skickar inte folk till Azkaban för att blåsa upp sina faster." Men är det inte så gott som att det är något som en underordnad trollkarl eller häx kan komma undan med?

    
uppsättning Timothy Ford 24.01.2013 14:59

9 svar

25

Du svarade på din egen fråga.

Spårvagnen varnar ministeriet för en underordnad trollkarl / häxa som utför magister utanför skolan. De är inte förmodade att gör något, men de kommer inte bara att låsa upp varje barn som bestämmer sig för att träna lite - eller i det här fallet blåsa upp moster. Det är inte bara praktiskt, det är inte heller nödvändigt. Admonish trollkarlen / häxan och varna dem för att inte göra det igen, och hoppas att de lär sig sin lektion.

Det finns massor av lagar även i vår värld som kräver konsekvenser och vilken brottsbekämpning ofta blundar mot eller bara släpper med en varning, som ministern gjorde här.

Från filmskriptet :

               CORNELIUS FUDGE
        So that's that, and no harm done.
           (smiling)
       Pea soup?
 Harry glances warily from the steaming TUREEN of GREEN to
 Tom, who works a grimy thumb into his gum, frees a walnut
 sliver.
               HARRY
        No thank you. Minister... I don't
       understand. I broke the law.
       Underage wizards aren't allowed to
       use magic at home --
               CORNELIUS FUDGE
            (dishing up a bowl)
       Oh, come now, Harry. The Ministry
       doesn't send people to Azkaban for
       blowing up their aunts! 
    
svaret ges 24.01.2013 15:24
6

Med tanke på vad ministeriet tyckte var ett problem med att Sirius flydde och efter Harry, tror jag att anledningen till att ministeriet inte straffade honom var att det var viktigare att skydda Harry än att straffa honom.

    
svaret ges 01.05.2013 01:21
5
Stämningen Lumos Maxima var inte i boken, bara filmen. (Jag tror inte att filmförfattarna läser boken eftersom de har så många saker fel.) När det gäller att blåsa Marge upp skulle han inte ha skickats till Azkaban för underårig wizardry, men han skulle ha blivit utvisad. Han blev dock inte utvisad, eftersom ministeriet fruktade för sin säkerhet sedan Sirius hade flyr och de ville ha honom på Hogwarts, där han var säker.

    
svaret ges 04.04.2013 23:47
1

I slutet av skolåret 1992-1993 tilldelade professor Filius Flitwick sina andraårsstudenter den här charmen att träna på sommaren före sitt tredje år.

--- Hämtad från Harry Potter Wikia .

    
svaret ges 20.05.2013 19:00
1

Harry straffas inte för att det i bokkanon aldrig hände. Det är i filmen som ett misstag, som vi alla vet om Dursleys vid denna tidpunkt, låt inte Harry ha sina skolartiklar, de hålls i en bagage under trappan. Vi vet alla att underverk magi (utför det i närvaro av en muggle är en extra kostnad) är emot trollkarl lag. Han straffas inte för moster Marge's incident eftersom det var oavsiktligt magi. Han straffas inte för att utöva stavningen eftersom det bara var en prydnadsfilm som börjar och aldrig förekommer som en del av berättelsen själv. Filminstruktören Alfonso Cuaron tog några friheter.

    
svaret ges 13.01.2014 20:41
0

Jag skulle säga att det var för att blåsa upp moster Marge var oavsiktlig. Med det sagt skulle politiken (skulle ha kostat Fudge många brownie-poäng i pressen om pojken som levde dog på hans klocka) och det faktum som han trodde jagade av en flyktsoffer var nog också en del - eller snarare spelade politiken en stor del för att han åtalades för att göra magi i senare böcker (efter att magisteren och Umbridge vred mot honom för att tala om Voldemort).

Läsa under omslaget var inte i böckerna, men det är möjligt att de ändå skulle vara smidiga för en sådan liten - men mycket användbar - stavning ... åtminstone så länge som det var i hans rum i hans hus. Kom också ihåg att Hermione sa att hon hade försökt flera stavningar från hennes böcker och fick dem att fungera, när hon först ser Harry och Ron på expressen.

    
svaret ges 05.04.2013 09:55
0

Tja att blåsa upp moster men var oavsiktlig magi som ministern sa att hon hade återställts av avdelningen för oavsiktlig magi så att Harry inte kunde ha blivit skulden.

I förhållande till Lumos Maxima har jag haft samma fråga. När Dobby använde levitationskretsen varnade Harry som det var i hans bostadsort, användningen av magi upptäcktes. Det är ingenting att göra med närvaro av muggles. Det enda jag kan tänka på för Lumos Maxima är att medan det är magiskt är det bara ett ljus utan några verkliga resultat. Det är inte en stavning eller hex. I böckerna använder Harry magi utanför skolan hela tiden utan några konsekvenser så jag känner att det kan vara på grund av vem han är med eller var han är (till exempel grottan med Dumbledore i The Dood Hallows eller på skolresor till Hogsmeade / på Hogwarts Express).

    
svaret ges 30.04.2013 23:42
0

Orsaken till att Harry inte straffas i Fångare av Azkaban är att han är den utvalda. Under de första fyra böckerna får Harry speciella privilegier som de andra studenterna på Hogwarts inte gör, och han hålls till en helt annan standard. Dessutom, under händelserna av Fångaren av Azkaban, är Cornelius Fudge fortfarande på Dumbledores sida och respekterar hans önskemål. Fudge vet att Harry inte kan sparkas ut av Hogwarts eftersom Dumbledore sa det.

Jag tror att denna förekomst är mycket mer intressant med tanke på att Harry var på rättegång för att använda en patronus charm i Phoenix. Rättegången menade att Fudge inte längre betrodde Dumbledore (Efter Dumbledore och Harry hävdade Voldemort var tillbaka) och straffade Harry för att straffa Dumbledore.

Eftersom händelsen i början av PoA inte alls är avgörande för bokens kruka, anser jag att det hände för oss att förstå förändringen av Fudges karaktär i OotP.

    
svaret ges 23.10.2015 01:35
-1

Underdagsguiden spårar meddelandet om magiska ministeriet som används av underjordiska guider, och som vi ser i Harrys rättegång i bok 5 (Pheonix-ordningen), vet de den exakta platsen där den uppstod.

I hemlighetskammaren används magi avsiktligt mot en muggle (av dobby, men som vi senare lär oss kan spåret utlösa om magi är gjort nära en underdator), så Harry får en varning.

När Harry använder Lumos för att göra läxor, hade ministeriet utan tvivel blivit uppmärksamt, men jag tror att omständigheterna i honom är i hans rum (som jag tror att de skulle veta ... obehagligt) och utanför närvaron av någon muggles skulle ha lett till att de släppte det (de kan till och med veta att det är hemläkare som tilldelats av Flitwick. Böckerna anger inte huruvida departementet är varnat för sommarläxauppgifter).

Lägg till det på det faktum att Sirius Black är lös och prioriteringen är att hålla honom säker och bam ... inga problem.

    
svaret ges 10.08.2015 16:19