How mycket kan betongformrör utstiga ovanför marken?

0

Jag vill bygga en shed foundation. Jag kommer att använda dessa betongrör .

Området där det ska installeras är ganska grundt och blir lerigt under våren. Det är därför jag vill att dessa rör ska vara över marknivå i viss utsträckning. Vet någon hur mycket de får vara över marken? Finns det en byggkod för det? Plats är Connecticut.

    
uppsättning Dannyboy 24.09.2016 18:27

1 svar

3

Vad du verkligen frågar är hur långt din fotning kan sticka ut från marken. När betongen är inställd är formröret irrelevant. Faktum är att du säkert vill klippa av den på marknivå så att din fot inte ser ut som en sönderfallande kartong.

Betongburken kan skjuta ut ett rimligt avstånd från marken, så länge det når under frostdjupet (från graden, inte från toppen av foten). Som sagt, i någon höjd blir din betongfot mer av ett inlägg, och du skulle nog vilja ha stålförstärkning (rebar) vid sprickbildning. Jag skulle överväga att släppa 2 eller 3 barer i varje form som billig försäkring.

Tänk på exempel på de konkreta ljuspostarna som du ibland ser på varuhusets parkeringsplatser. De hälls ofta med hjälp av formrör. De sticker ut flera meter, eller ungefär samma höjd som deras diameter.

I ditt fall skulle jag förmodligen begränsa utsprånget till 1,5 gånger diametern, eller ca 15 ". Om du behöver gå högre, använd ett 12" rör eller spjäll med ett mindre rör.

    
svaret ges 24.09.2016 18:32