RO Omvänd osmosfilter behöver bytas ut?

1

Jag testade vattnet & det finns koppar i det (ca 1,0) men allt annat är bra. Är det möjligt att använda filter kan misslyckas att filtrera endast en förorenad & filter fortfarande andra?

Om det här är osannolikt kanske jag behöver en bättre modell? Vårt är ett membran plus 3 filter från Culligan.

Det finns ingen minskning av vattenflödet så jag tror att membranet fortfarande är bra. Vi använder bara ca 1 gal. en dag så jag går inte med den rekommenderade "ersätt varje 6-9 månader".

    
uppsättning bender 20.01.2016 00:24

1 svar

1

Eventuellt vattenfilter måste slutligen bytas ut med en ny. Detta beror på att filtermediet blir igensatt från partiklarna som det utformades för att fånga. Det är bäst att kontrollera ersättningsplanen enligt filtertillverkaren. En bra gissning är ungefär var 3-5: e månad om datumet inte har skrivits på filterfodralet.

Det finns flera filter tillgängliga och var och en är specifik för enligt vad som behöver tas bort från vattnet. Det finns också "allt-i-ett" -typfilter som kan ta bort flera skadliga ämnen om det behövs. Du kan också uppgradera ditt R.O-filter genom att lägga till ytterligare patroner för ytterligare filter. När det nya filtret har installerats och kontrollerats för läckage kan systemet skölja eventuella fabriksrester genom att köra vattnet i flera minuter innan du använder vattnet för intag.

    
svaret ges 20.01.2016 01:23