Ingesting kontakt eller skada gifter

5

Om någon intar en kontakt eller skadad gift, lider de giftens påverkan?
Förtäringskrävningar har vanligtvis en början och längre frekvenser, om ja på den första frågan ändras inträdet / frekvensen av kontakten / skadad giftintaget?

    
uppsättning Colin D 14.06.2013 18:36

1 svar

12

Jag vet inte RAW-svaret, men från en praktisk synvinkel skulle jag säga att intag av ett kontaktförgift orsakar effekterna - det IS kommer i kontakt med dig, mot mjukvävnad inte mindre! Det kommer sannolikt att få på dina läppar om det är i en drink. Ergo, att äta kontaktgift bör förgifta dig. Om giftet är bakat i någonting, eller tillsatt före / under matlagning, kan det skilja sig åt - matlagning skulle sannolikt bryta ner det.

Skada gift måste å andra sidan komma in i blodet för att vara effektivt. Det mänskliga (och förmodligen humanoida) matsmältningssystemet kommer sannolikt att bryta ner ett skadedjur innan det kan nå ditt blod (om du inte har öppna sår i munnen eller ett sår). Kanske om du lägger till det i dopp för vissa doritos eller majschips, kan ätaren kanske kasta sin mun med ett brutet chip, men det verkar som låga odds för mig.

Dessa är naturligtvis baserade på den verkliga världen. Det som händer i den verkliga världen kanske inte är korrekt enligt spelets regler.

    
svaret ges 14.06.2013 19:12