Zika gäller att resa till Puerto Rico?

5

Jag är en amerikansk man som ska ta en resa till Puerto Rico om två veckor. Detta kommer att bli en av mina första flygresor, absolut längst bort. Nya nyheter har fokuserat på Puerto Rico för sitt utbredda utbrott av Zika Virus, med källor som NPR citerar upp till 1500 nya fall per vecka.

Finns det något annat än CDC-rekommenderade förebyggande tekniker (dvs. långärmade ärmar)? Jag borde göra under / efter denna resa? Ska jag besöka en läkare efter att bara vara säker? Jag är inte oerhört bekymrad över hälsoeffekterna om jag skulle dra ihop sjukdomen, symptomen verkar milda och passerar ganska snabbt, men jag har en flickvän jag föredrar att inte överföra det till. Finns det en chans att ökad granskning försöker flyga hem? Eftersom de få fallen i Miami gör nationella nyheter dagligen verkar det som om tjänstemän vill spåra ett eventuellt fall i USA, skulle de vilja se till att det inte kommer tillbaka av resenärer?

    
uppsättning DasBeasto 10.08.2016 16:21

1 svar

1

Det finns ingen "ökad granskning", Puerto Rico är en del av USA och flygningar är inhemska. Om du är orolig för att överföra Zika till din flickvän, kan du använda barriärprevention (kondom) när du återvänder tills du är säker på att du inte fångar den.

    
svaret ges 22.08.2016 03:07