How är alternativa versioner av stavar förberedda och använda?

11

Jag letar efter reglerna för förberedelse och användning av alternativa versioner av stavningskällor för D & D 5e.

Om en stavningskaster förbereder en stavning som har alternativa versioner av stavningen, kan stavningsknappen ändra spellversionen till den olika versionen utan att behöva vänta nästa dag, eller är de "låsta in" till casting stavningen som den specifika versionen de förberedde?

Vi hade en situation där gruppens cleric hade förberett en "Detect Evil" stavning. Men efter att ha stött på en särskild NPC under matchen meddelade cleric att hon skulle kasta den som "Detect Good" på NPC. För att inte sluta spela för att hälla över reglerna, och för att jag visste att hon inte skulle behöva använda några andra stava under den dagen fick jag henne att använda hennes stavning som "Detect Good".

Jag vet att Sorcerer-klassen har flexibel gjutning, så de har inga begränsningar på vilka versioner de bestämmer sig för att använda under dagen, så länge de har stavningsspåren för att kasta den, men de flesta andra stava casting klasser måste specifikt förbereda sina stavar för dagen.

    
uppsättning onewho 21.06.2017 15:42

1 svar

20

När en stava ger dig val / alternativ är det fortfarande samma stavning, och därmed behöver du inte förbereda dig för varje alternativ.

Det finns några stavar där du har val om du vill att stavningen ska fungera som alternativ A eller som alternativ B. Vid första "Upptäck Evil and Good" är inte en av dessa stavar; som namnet antyder är det båda på samma gång. Jag rekommenderar att du läser stavningen igen.

Ett faktiskt exempel:

Blindness/Deafness

You can blind or deafen a foe. [...]

Om du kastar stavningen kan du antingen välja att blinda eller döva målet. Det här alternativet är en del av stavningen, så du behöver bara förbereda en stava för båda möjliga effekterna. Om det var två stavar, en som heter Blindness och den andra som heter Dövhet måste du förbereda dig individuellt, men det är inte så.

Om en stavning ger dig ett val, är det en del av stavningen och du behöver inte förbereda stavningen för varje enskilt val.

    
svaret ges 21.06.2017 15:53