How ska jag bestämma när jag ska använda vilken social metod?

5

I 2e är en ny mekaniker som heter Social Maneuvering , i teorin är de också vanliga sociala rullar och Utökad sociala rullar. Hur bestämmer jag vilka av dessa mina spelare som ska använda under en viss omständighet?

    
uppsättning xenoterracide 28.03.2015 06:08

1 svar

3

Det kommer att krita upp som situationberoende / Storyteller diskretion. Verktygslådans utformning av nWod-spellinjerna ger dig olika alternativ, men ger inte alltid det bästa rådet om hur man ansöker dem.

Jag skulle göra Social Maneuvering för mer långsiktiga konflikter där man bär någon över tiden skulle vara lämplig. Tänk plying prinsen till en tjänst. I denna situation kan öppning av prinsens dörrar ske över flera scener eller flera nätter. Medan något enkelt som att snabba med dig förbi en bouncer, ska det noga hanteras med en enda Social roll.

En utökad åtgärd sker fortfarande inom samma scen och är lättare att spåra när det gäller bokföring än en social manövrering. En tumregel här kan vara: om det kan lösas i samma scen gör du ett utökat rulle. Om det sker under mer än ett scen, gör en social manövrera. Det finns en allvarlig risk för spelslag om sociala manövrer är överutnyttjade. Reglerna kräver också uttryckligen utökade rullar i vissa situationer, t.ex. interagerar med Touchstones. Uppskjuta till dem i dessa fall.

Jag vill också påpeka att du har andra alternativ. Om du har Danse Macabre-tillägget för 1: a upplagan, och du tycker om att göra några husregler, kan du anpassa Social Combat i den regleringen för ditt 2e-spel. Du kan överväga att göra detta om du önskar social interaktion för att ta en mer konkurrenskraftig känsla i nivå med fysisk kamp.

Åh, och glöm inte, du kan helt enkelt rollspela den.

    
svaret ges 29.05.2015 17:59