Är kopparpläterad aluminiumkablage säkert att använda?

0

Under ombyggnad har jag hittat några kopparpläterad aluminiumtråd . Om jag minns rätt är alla 12 gauge används för uttag. Det är tydligt märkt som CU-pläterat aluminium på isoleringens jacka.

Jag tror att denna tråd går från 70-talet eller kanske 1980-talet. Såvitt jag vet finns det inga problem med dessa befintliga kretsar.

Är den här typen av tråd anses säker att använda? Och / eller finns det några problem med kodöverensstämmelse?

Jag förstår att ren aluminiumtråd hade många problem men har intrycket att kopparbeklädnaden var avsedd att förbättra det eller undvika problemen. Men det verkar också som att CU-klädda AL inte längre säljs / används (sant?) Vilket verkar som ett problem.

Medan jag har möjlighet att eventuellt ersätta den här tråden skulle jag vilja göra det om det är försiktigt (eller nödvändigt).

    
uppsättning DaveInCaz 23.08.2018 12:17

2 svar

2

Kopparpläterad aluminium har inga säkerhetsproblem som aluminiumsledningar har för hushållsgrenkretsar. Beklädnaden applicerades med en speciell tillverkningsprocess och det hölls över tiden.

NEC-tabellerna för aluminiumstrålning är också för kopparpläterad aluminium, så större gängtråd krävs för en given ampacitet än vad som helst med koppar. Så även om du inte behöver göra något speciellt med det, men kom ihåg att du exempelvis inte kan sätta en 20A-brytare på en krets med 12 AWG kopparplast aluminium - du är begränsad till 15A.

Jag vet inte om kopparpläterad aluminium är tillgänglig för kraft längre, jag har inte sett den. Det är troligt att det kom och gick på grund av ekonomin. För en tid var koppar så mycket dyrare än aluminium det var värt att göra. Nu är besparingarna med aluminium inte tillräckligt för att kompensera tillverkningskostnaden.

Det fanns några nätverkskabel med låg kvalitet på marknaden som nyligen var kopparplast aluminium. Det hade en hög felfrekvens, men det är inte klart att beklädnaden var korrekt applicerad, etc. Den såldes med ett förfalskat UL-märke, klart en fluga om natten.

Det enda jag kunde se för att ersätta det nu är möjligheten att göra en framtida köpare nervös om någon framtida inspektör noterar på sin rapport att aluminiumledningar hittades i huset.

    
svaret ges 23.08.2018 12:56
0

AFIK kopparplast aluminium är inte förknippat med högre felhastigheter än ren koppar. Jag har bott med aluminiumledningar i grenkretsar sedan 1970. I vårt område var alla ursprungliga grenkretsar aluminium NM 12 awg för 15 A-kretsarna och 10 awg för 20 A-kretsarna. Jag pigtailedde behållarna och växlarna 1980 och vi hade inga problem i samband med aluminium. Förmodligen behöver du inte gräva kopparpläterad aluminium, men jag skulle undersöka anslutningarna för bevis på misslyckande eller problem.

Min förståelse är att problemen med aluminium beror på aluminiumoxidytan och till mjukhet i bulk vilket leder till volymflöde av aluminium bort från skruvklämmor i behållarna. Den andra felbanan kan fortfarande vara ett problem med kopparplast aluminium.

När jag kontrollerade panelen (GE) när jag jagade ett hallljus som flimrade fann jag att en neutral hade länge varit lös vid neutralstången, gjorde en dålig anslutning och hade värmt tråden, brände isoleringen och skadade ledaren. I alla 15 A-bankkretsar i neutralstången krossades aluminium # 12 till praktiskt taget folie. Jag pigtailedde alla neutralsna # 12 och # 10 i neutralstången.

    
svaret ges 23.08.2018 12:33