what är ett alternativ för bakpulver?

2

Jag vill inte använda bakpulver eller bakpulver. Finns det något annat utan salt jag kan använda i kakor för att få dem att stiga.

    
uppsättning linda howard 05.12.2015 20:54

4 svar

4

Före kemisk försvagning gjordes vanligtvis kakor med en av tre metoder: (1) jäst, (2) skum som skapats genom att slå ägg, (3) krämer smör och socker tillsammans för att skapa ett fint skum.

Det är i allmänhet mycket lättare att välja en stil med kaka från en av dessa metoder, istället för att försöka anpassa ett existerande recept till arbete utan att baka pulver / läsk.

 • Jästbaserade kakor är inte så populära i USA idag, även om vissa traditionella typer fortfarande överlever i Europa. Problemet med jästbaserade kakor är att den extra uppehållstiden i allmänhet tillåter att gluten bildas, vilket gör din tårta mer "brödliknande" i konsistens. För råd om att försöka göra en mjukare och lättare tårta med jäst, kan du titta på den här tidigare frågan .

 • När det gäller äggskum finns det många kakttyper som fortfarande använder slagna ägg som det primära utspädningsmedlet. Som Joe nämnde är ängelmat och chiffongakor två självklara, men det finns många variationer på dessa typer av kakor. Många svampkakor kan tillverkas utan kemisk utlöpning. Det allmänna receptformatet är att slå ägg (eller ibland bara äggulor) med socker först för att bilda ett skum. Ibland blir de vita bladen slagna och vikade i slutet, vilket skapar en mycket lätt textur, men dessa recept kräver ofta vård så att de inte kollapsar innan strukturen är inställd.

 • Traditionell pundkaka är det vanligaste exemplet på smör / sockerskummetoden, men det finns många sätt att göra pundskakavarianter. Dessa kakor kommer inte att vara lika lätta som de flesta äggskumkakor, men de kan vara rikare, med en finare (men fortfarande lättstrukturerad) korn.

 • Dessutom har du också möjlighet till de många typerna av kakor som inte alls "stiger" mycket, inklusive olika "flourless" (eller lågmjöl) kakor, "smält choklad" -typskakor, ost kakor (om du anser dem "kakor" som vissa inte skulle), etc.

      
  svaret ges 06.12.2015 01:43
  3

  Kan du enkelt ändra ett traditionellt recept? Nej. Det finns dock några kakor som inte använder kemiska försvagningsmedel:

  • Ängelmat: är ett äggvitt skum, men har en dramatiskt annorlunda textur än standardkaka. Kräver en ringpanna och lät den svalna upp och ner. Det kan vara glaserat, men tar inte lika bra att frosta eftersom det är så lätt.

  • Chiffongkaka: även om många recept kallar bakpulver i dem, är det helt enkelt som en kryckning för människor som skruvar upp att piska äggvita. Du behöver inte faktiskt det kemiska läckaget, och du kan hitta några recept utan dem. Det är tätare än ängelmat och kan frosta.

  svaret ges 06.12.2015 01:05
  2

  Du kan lufta den förtätningsfria smeten i en iSi-typpipningsbehållare som i detta recept på luftad brioche av kocken Michael Voltaggio

  Dettareceptinnehållersalt,mensomenkrydda,inteförförtäring.Dukanutelämnadet(menjagserverkligenintevarförduvill,detfinnsmycketbättresättattminskasaltetikostenomdetärdittmål).

  Aerated Brioche:

  • 3 eggs
  • 50 grams milk
  • 60 grams all-purpose flour
  • 50 grams salted butter
  • 30 grams sugar
  • 3 grams salt

  METHOD For the Aerated Brioche: Combine the eggs, milk, flour, butter, sugar, and salt, and blend [other recipes for the same process call for using a blender to ensure that the batter is smooth]; pour the mixture into an iSi foamer and charge 2 times with CO2, shaking between each charge. Spray the inside of a paper cup with nonstick spray. Poke 3 small holes around the outside of the cup. Be sure to shake the whipper to ensure it’s properly aerated. Extract the foam into the cup, filling it half way. Microwave for 1 minute. Remove the cup from the microwave, turn upside down, and let stand for 30 seconds. Remove the brioche from the cup.

  Obs!Ovannämndareceptanvänderkoldioxidförskummet,denhärbloggengörungefärsammasakmeddemervanliganitrousoxidbehållarnaiiSiWhipper: Microwave Brioche Här är en video av processen, även med NO: Microwave Brioche Video

  Omdetfungerarförbrioche,serjagingenanledningattdetintebordefungerafördesserttårta,vanligtvissuratmedbakpulver.OmjaghadeiSiskullejagprovadetsjälv.

  Jaglästedettasombevisförattdetärminstettframgångsriktkakreceptdärutemedhjälpavdenhärmetoden(från iSi-webbplatsen ):

  Top Chef All-Stars winner Richard Blais

  His newly-released cookbook, Try This at Home includes enticing recipes using iSi Whippers such as a recipe for “Whipped Cake Batter” and an “Aerated Cheesecake”.

      
  svaret ges 06.12.2015 04:33
  0

  Det finns två möjligheter: jäst och direkt CO2-injektion. Jäst är den traditionella metoden att göra brödljus. Dess huvudsakliga nackdel är att degen måste sitta länge för att tillåta jäst att agera. Degen kan också smörjas genom CO2-injektion, men det kräver specialutrustning.

      
  svaret ges 06.12.2015 00:51