Kan jag resa till Kanada för arbete med 2 dryckesdrivande domar?

10

Vad skulle jag behöva göra för att komma in i Kanada, trots att det var väldigt dumt och hade 2 drycker som körde domar tidigare (8 och 10 år sedan)?

Jag vet att det här med rätta anses vara väldigt seriöst i Kanada, men mitt nya företag har huvudkontor där, och det finns en chans att jag får bli ombedd att gå ut

Jag föredrar att inte berätta för min chef om övertygelsen.

Finns det ett sätt jag kunde eventuellt ansöka om visum eller något som skulle tillåta mig?

Vänligen hata inte mig baserat på mitt dumma förflutet, jag är inte stolt och kan försäkra dig att jag har lärt mig min lektion

    
uppsättning PeterH 14.08.2018 14:41

2 svar

10

Tyvärr kan du inte vara säker på att du kommer att kunna komma in i Kanada, förutom under vissa omständigheter, till exempel om brottet inträffade när du var mindreårig eller om minst fem år har gått och du bara har begått ett brott. I ditt fall har du begått två och tidsperioden innan du skulle anses vara rehabiliterad kommer att vara längre. Detaljer kan hittas här. Faktum är att ha haft mer än en övertygelse, du kommer inte vara berättigad att bli ansedd rehabiliterad genom att bara visas vid gränsen , även om du kanske är om du ansöker om visering. Den tidigare länken diskuterar hur det här fungerar. Dina övertygelser kommer att behöva vara minst tio år innan du skulle kunna kvalificera dig för eventuella överväganden här. (Det är tvivelaktigt om det anses att rehabilitering är till och med tillgänglig om det finns mer än en övertygelse.)

Om du försöker gå ska du vara ärlig om du blir frågad. Förstå att om domar upptäcks kommer du sannolikt att bli vägrat tillträde. Förstå att om du ljuger om dem och fångas, kommer du sannolikt att få ett mycket långsiktigt eller till och med permanent förbud mot att komma in i Kanada.

Du kan ansöka om en tillfällig bosatt tillåta till en kostnad av 200 USD - om du beviljas detta får du tillträde. Om du nekas, återbetalas du dock inte ansökningsavgiften. Du måste visa att ditt besök i Kanada är fördelaktigt för kanadensare, utöver den risk du presenterar.

    
svaret ges 14.08.2018 15:21
-2

Om du antar att du kommer från ett land som kan komma in i Kanada utan att normalt ha visum (vilket det verkar som du är), är det bästa sättet att söka en eTA (elektronisk rese myndighet) - som du måste komma in i Kanada, även utan dina övertygelser.

När du fyller i eTA-ansökan, svara sanningsenligt om dina övertygelser. Mest sannolikt kommer din ansökan inte att godkännas omedelbart, men i stället kommer någon att nå ut till dig för detaljer om övertygelsen. När du har lämnat detaljer kommer de antingen att godkänna din eTA, i vilket fall du är bra att gå, eller förneka det. I så fall kommer ditt enda alternativ att vara att ansöka om visum (vilket då sannolikt också kommer att vägras) .

Det finns fortfarande en möjlighet att du kommer att vändas bort när du faktiskt försöker komma in i Kanada, men det här är extremt osannolikt om du har en eTA och om du har svarat på alla frågor ärligt.

    
svaret ges 18.08.2018 08:54