In golvvärme GFCI termostatfel?

0

För femton år sedan installerade en entreprenör Easy Floor värmesystem under kakel på vår lägre nivå. Det finns fyra GFCI programmerbara termostater kopplade till 240v service. Omkring fem månader sedan började en av termostaterna att blinka ett GFI-fel. Två eller tre månader senare (och nästan samtidigt) började två andra termostater resa. De kan återställas under korta perioder och till och med varma i upp till 24 timmar och sedan resa igen. Den fjärde ligger på en sektion av golv i ett intilliggande rum och reser inte. Det har inte funnits någon konstruktion eller annan störning av golv eller väggytor.

 • Efter femton år är det rimligt att förvänta sig att 3 av 4 GFCI-termostater misslyckas?
 • Är termostater specifika för den installerade golvmattan, t.ex. kan jag installera en Honeywell termostat för att ersätta de gamla Easy Floor termostaterna?
 • Vad betyder FGS? Jag kan inte hitta någon definition eller beskrivning av denna termostatbeteckning.
 • uppsättning Harold 20.01.2019 16:12

  1 svar

  0

  Du kan inte alltid byta termostater i den här applikationen. Så länge din termostat är en transformatorkopplad strömbrytare (i huvudsak stänger kontakterna mellan två ledningar för att kräva värme) kan du. Om den använder levande växelström eller seriell kommunikation måste du ersätta den med en annan lämplig ersättning.

  Du måste identifiera termostatens fabrikat / modell och verifiera kompatibilitet med vad du vill köpa för att ersätta det. Nu med det ur vägen -

  Eftersom du har en zon som inte misslyckas, kan du byta ut GFCI & Termostat från den zonen till din mest misstänkta zon. Detta kommer snabbt att isolera om felet är i gfci eller termostat.

  Min gissning, det är det inte.

  Mer än troligt, du har uppbrott i värmebatterierna, och med hjälp av miljöfuktighet (till exempel) läcker kretsen ström till en annan väg, vilket är väldigt farligt både vid chock och brandbekymmer. Det är därför du har ett GFCI. Med tanke på att obehagliga resor gör det, är det förståeligt att du vill återställa den, men med tanke på att det har gått 15 år och det händer oftare, beror ditt system sannolikt på att det misslyckas.

  Få en värmekamera (FLIR) och isolera hot spot (s) .... när du identifierar dem ... och det kan finnas mer än en i en krets kan du bestämma dig för att reparera eller ersätta.

      
  svaret ges 20.01.2019 16:31