Vilka är de bästa sätten att undvika dataroamingavgifter när du reser utomlands?

47

Jag letar efter dataplaner som jag kan använda när du reser olika länder i en region utan att behöva oroa mig för att bli ätit av roamingavgifter. Om sådana planer existerar alls antar jag att de flesta stora teleleverantörer som Vodafone eller T-Mobile kommer att erbjuda dem.

    
uppsättning Jan 21.06.2011 22:41

9 svar

42

Min personliga erfarenhet har varit att det är bäst att få ett SIM-kort för varje land jag reser in. Lokala leverantörer har nästan alltid de bästa erbjudandenen, och att köpa SIM-kort är relativt billigt.

Speciellt i de asiatiska länderna (där jag har mer reserupplevelse) kan du enkelt hämta SIM-kort i köpkiosker nästan var som helst, och priserna är väldigt billiga jämfört med var jag bor (Nya Zeeland).

Dataroaming från internationella leverantörer är också mycket dyrt. som ett exempel med min mobilbank i Nya Zeeland i Kina skulle jag betala $ US25 + en megabyte, medan jag köpte ett lokalt SIM-kort det kostade mig $ US8 för 250 megabyte.

    
svaret ges 22.06.2011 00:57
17

Det beror på vilka länder du reser till. Om landet använder GSM, är det i de flesta fall den bästa planen att se till att du har en olåst GSM-telefon och köpa ett SIM-kort som du betalar i det land du ska.

Om du använder Google för "Internationellt SIM" ser du att det finns massor av webbplatser som säljer pay-as-you-go-SIM-kort, och i många länder är de lätta att köpa vid ankomst till flygplatsen om du vet exakt vad du letar efter.

    
svaret ges 22.06.2011 04:25
13

Ett möjligt alternativ är ett globalt SIM-kort, som de från GoSim . De arbetar i nästan alla länder.

En annan sneakier metod, beroende på vad du behöver data för och hur snabbt det behöver vara, är en 3G Kindle. Det har gratis data att ladda ner böcker på Amazons Whispernet i nästan alla länder i världen, och har en grundläggande experimentell webbläsare på den. Med lite ansträngning har jag lyckats få Gmail, Google Maps, GTalk och mer att köra på det - Facebook och Twitter fungerar till och med mestadels.

    
svaret ges 22.06.2011 08:26
9

Jag antar att du kanske är i Storbritannien baserat på de nätverk du listade?

För Europa är Vodafone för närvarande ganska bra. Vodafone Passport betyder att det är en enda avgift att svara / ringa, resten är i brittisk takt. Om du har en plan på £ 40 + / månad, ger de dig 25mb / dag / land med data gratis och 10 gratis texter om dagen

När jag går utanför Europa hämtar jag bara ett PAYG SIM-kort, slingar det i en extra telefon och använder det. Generellt fungerar mycket mycket billigare och ger dig ett lokalt nummer så att folk kan ringa dig enkelt från landet du befinner dig i.

    
svaret ges 21.06.2011 22:46
9

Mitt eget bästa sätt att undvika dataroamingavgifter när du reser är helt enkelt att inte ta en mobiltelefon utomlands.

Att ringa är enkelt från var som helst utan mobiltelefon och internetanslutningar finns på många ställen i cybercaféer.

Dessutom är det ett objekt att du inte blir stulen om den stannar hemma.

    
svaret ges 07.07.2011 07:45
9

Webb webbläsaren Kindle 3G fungerar ganska bra för e-post och lite webbläsning och 3G SIM-kortet är kontrakt gratis och fungerar över hela det mesta av världen . Bar köpkostnaden gör det gratis att använda internet för mycket resande.

    
svaret ges 24.06.2011 18:46
4

Bästa priserna har generellt sett om du köper ett lokalt SIM-kort. Alternativt prata med dina vänner via ett Skype-konto via internet. Om du bara vill ringa så är det ett antal leverantörer av Voice over IP-tjänster förutom Skype. Om du vill ta emot samtal som köper ett SIM-kort lokalt är det billigaste.

    
svaret ges 29.06.2011 02:24
3

Det är inte en helt nationell metod, men om du är från Storbritannien kan du få ett Tre sim-kort, de har en känna hemma som gör att du kan använda din plan i andra länder *.

* Vid skrivande tidpunkt ( uppdaterad april 2017 ): Australien, Österrike, Belgien, Bulgarien, Kanalöarna, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Gibraltar, Grekland, Hongkong, Ungern, Island, Indonesien, Isle of Man, Israel, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Macau, Malta, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Irland, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sri Lanka, Sverige, Schweiz, Förenta staterna.

    
svaret ges 26.04.2016 23:27
0

Det finns en hel del pocket-hotspots som har globala eller multi-landsdataplaner till mycket lägre prispunkter än roaming. Jag har en Glocalme U2, jag har hört bra saker om Pokefi som verkar vara billigare men täcker många färre länder. Dessutom tillåter Glocalme U2 - men behöver inte - ett lokalt SIM-kort. Liknande enheter inkluderar Skyroam och Keepgo men jag vet ingenting om dem men verkar vara mycket dyrare än antingen Glocalme U2 eller Pokefi.

Det här är data endast lösningar men frågan handlade om data i första hand, andra VoIP är din vän om du behöver ringa.

    
svaret ges 30.04.2017 01:40