Varför är mina brädor av ojämn bredd?

5

Jag köpte 12 fot lång 5/4 x 6 i tryckbehandlad talldäcksplatta från Home Depot. Inte förrän jag lade ner dem märkte jag att brädans bredd föll väsentligt mot ändarna på varje bräda. Se bilden nedan. Mitt däck är klart (från och med i går kväll-yay!), Men precis så vet jag för nästa gång: är den här typen av variation i bredd något jag måste förvänta mig? Eller var jag bara otur med vad Home Depot hade i veckan? Eller kan jag undvika att köpa handla någon annanstans?

    
uppsättning Vebjorn Ljosa 27.07.2010 14:52

3 svar

5

Jag har aldrig lagt märke till det förut, men Home Depot källar deras timmer från olika fabriker, så de kan variera något från sats till sats. Det kan också till och med lite som träet torkar.

En sak som jag hittade, åtminstone i mitt område, är att de 5/4 däckbrädorna från Home Depot är signifikant olika än de hos Lowes. Lowesna är lite smalare men lite tjockare och depoterna är tunnare men lite bredare. Var väldigt irriterande när jag fick några brädor från ett ställe och senare senare från en annan för att finna att de inte var riktigt samma dimensioner.

    
svaret ges 27.07.2010 15:15
3

Detta kan komma från olika fuktnivåer i träet. Om brädorna har staplats med brädor av olika längder, kommer de längsta brädorna att ha en ände som sticker ut ur stapeln. Detta slut kommer att torka ut snabbare än resten av brädet.

Tryckbehandlade är vanligtvis ganska våta när du köper dem och blir smalare när de torkar. Det är därför det också är en bra idé att ha ett mycket litet gap mellan däckbrädorna när du lägger dem ner, eftersom det här kommer troligen att öka när brädorna torkar ut.

    
svaret ges 28.12.2010 09:11
2

Det ska matcha perfekt. Jag skulle skicka tillbaka det och få ett nytt parti eftersom det inte passar för ändamål. Kanterna kan fånga och splinter vilket kan vara ett problem med nakna fötter. Du kan mildra det genom att slipa av felaktiga kanter och försegla den med en bra däckolja om du inte kan vara störd.

    
svaret ges 28.12.2010 09:45