Hur många kalorier lägger en hemlagad marinad?

0

Jag planerar att marinera min kycklingben med Tabasco sås. Jag har läst att en marinaden skulle vara en del citronsaft och 3 delar olivolja.

Jag ska använda två skinnade kycklingben, citronsaft, extra jungfruolja och Tabasco sås

Anledningen till att jag vill marinera kycklingbenen är att jag ska äta dem på språng och inte ha tid att lägga till Tabasco-såsen till dem men jag vill fortfarande att de är kryddiga.

Jag undrar sålunda hur många extra kalorier jag kunde prata för varje kycklingben.

Tack.

    
uppsättning Mark Osullivan 01.11.2016 20:48

1 svar

3

Olja som slutar bli ätit , oavsett om det kommer från stekpannor, marinerar eller bara lägger till det, klockar på 7-9 kalorier per gram olja. Om du lägger till socker eller tjock sirap beräknas ca 4 kalorier per gram. Tabasco sås, som mestadels grönsaker och ättika, är verkligen trivial i kalorier.

Om du väger oljan (och sockret om du använder) går in i din marinaden, och även väger all din färdiga marinaden, kan du ungefär beräkna kalorierna per g färdig marinaden: (("gramolja" * 8) + ( "gram socker" * 4)) / "total vikt".

Dela nu den totala vikten av marinaden (minus marinadeavvikelsens vikt - väga den!) med antalet portioner och multiplicera med kalorierna per gramfaktor du beräknat ovan.

Risken är att oljan kommer att penetrera mindre än andra marinade ingredienser, vilket kan sluta med att det finns lite mindre kalorier i färdigmat än beräknat.

    
svaret ges 02.11.2016 11:58