Varför valde Lucas att hålla minnet om R2-D2?

7

Det här är ganska populärt .. C3P0 hade en minnesavtorkning, men R2-D2 hade aldrig minnesavtorkning.

Den här frågan är ur ett universumperspektiv. Varför valde Lucas att göra detta efter Prequel Trilogy? Vad försökte han göra kompatibel med den ursprungliga trilogin? Vad skulle ha varit annorlunda om R2-D2 hade minnesavbrott och C3P0 aldrig hade minnesavbrott, eller båda hade minnesavbrott, eller var minnesavbrott inte ens nämnt?

Uppdatering:
Min fråga är att fråga från out-of-univers perspektiv. Vad var i Lucas sinne? Gick det att göra tomten kompatibel med den ursprungliga trilogin? Så det är inte duplicat av denna fråga: Varför raderades C3POs minne, men inte R2D2?

    
uppsättning S S 24.03.2015 11:05

5 svar

6

R2D2 relays historien till Whills, så kan inte hans minne torkas.

I De antecknade skärmbilderna för den ursprungliga trilogin George Lucas säger

Originally, I was trying to have the story be told by somebody else (an immortal being known as a Whill); there was somebody watching this whole story and recording it, somebody probably wiser than the mortal players in the actual events. I eventually dropped this idea, and the concepts behind the Whills turned into the Force. But the Whills became part of this massive amount of notes, quotes, background information that I used for the scripts; the stories were actually taken from the Journal of the Whills."

Så det verkar som att tanken var att Whills var bortglömd.

Men i Göra Star Wars Revenge of the Sith verkar det som om tanken återställdes som den indikerar att

The events surrounding the life of several members of the Skywalker family were recorded in the Journal by a Keeper of the Whills, after an interview with the Astromech droid R2-D2 one hundred years after the Battle of Endor.

Jag äger inte någon bok så jag rapporterar bara vad som finns på wookiepedia, men du kanske finner att det finns mer detaljer i Making of Star Wars Revenge of the Sith .

    
svaret ges 25.03.2015 09:50
3

Detta är bara ett intryck, ingen kanonreferens från Lucas själv.

De två droiderna tjänar främst som en länkande artefakt mellan den första uppsättningen filmer och den andra och hjälper betraktaren att relatera och hålla hela samlingen tillsammans.

Det finns inga stora hjältecken mellan den första uppsättningen filmer och den andra uppsättningen och det är sålunda svårt för tittaren att ansluta historien på grund av brist på känslomässig koppling mellan filmerna. Obiwan dör i början av avsnitt iv, ingen av de andra karaktärerna finns i de tidigare filmerna förutom för Vader som är en skurk och förmodligen inte någon publiken kommer att knyta till.

Mer från historiens synvinkel kan ingen karaktär bortsett från Yoda vara levande och en del av berättelsen, och Yoda kan inte spela en stor roll i risken. Du kan inte göra Yoda till en actionhjälte utan att förstöra klok charm av karaktären.

Det motiverar införandet av androiderna på prequelerna i första delen. De är de enda tecken som du kan inkludera, plus de fungerar ganska bra (speciellt R2D2) när det gäller merchandising och sympati från tittarna. Från en enkel historia som visar sin synpunkt är deras unika skäl att vara en länk för en historia som sträcker sig längre än en livstid.

Med det på plats måste du då offra. Det skulle ha varit enklare (ur konsistenssynpunkt) att bara inte ha droiderna, men när du väl har tagit med dem måste du bestämma hur du ska lösa konsistensproblemen utan att förstöra den emotionella anslutningen med publiken .

Att torka båda droidsminnena skulle ha varit logiskt men skulle ha förstört den kopplingen så att Lucas fick offra en liten konsistens. R2 hade redan definierats för att vara mer hemlighetsfull än C3PO och kunna upprätthålla en hemlighet (dvs. Deathstar-planerna), den har visat lojalitet på tidigare filmer och det talar inte det gemensamma språket så det bryter inte samman så hård som låta C3PO behålla sitt minne.

Slutligen visar alla merchandising och tidigare skärningar att R2 är det droidfolk som binder till, medan C3PO är bara ett komiskt löst tecken, så med allt som beaktas, torkar inte R2-minnet det logiska valet.

    
svaret ges 24.03.2015 22:45
2

En hel del slut på Sith Revenge var tänkt att parallellt Ett nytt hopp. Luke tas till en välkänd Tatooine gård, Obi Wan sätter på hans eremitkläder och går in i öknen, byggandet av Death Star börjar och Anakin presenteras helt som Darth Vader.

Under ett nytt hopp är C3PO bumbling och clueless, medan R2D2 håller envis en hemlighet med stor betydelse för Obi-Wan Kenobi och tvillingarna. Genom att tillåta R2 att behålla sin kunskap, kan Lucas ha tänkt att spegla deras karaktäriseringar och förhållande i början av serien.

Storywise, den enda skillnaden jag kan tänka på är att det skulle kunna hjälpa till att förklara varför Leia valde den specifika astromech droid att gå efter Obi-Wan Kenobi. Kanske sade Bail till henne att R2 kunde lita på massivt viktiga hemligheter.

    
svaret ges 25.03.2015 02:45
1

För C-3PO-torka är allt du behöver göra att titta på karaktären själv. Han är en löpande domsägare, alltid pessimistisk om hur sakerna är ("Vi blev gjorda att lida. Det är vår sak i livet." - C-3PO). Nu, i slutet av prequeltrilogin, är han säker på att Anakin, hans tillverkare, har blivit Darth Vader. Ur hans karaktärs synvinkel kan han undra om han är ond själv. Eller som andra påpekade i kommentarer, kanske han bara slår ut att Vader är Anakin. Det är bara min teori. Wookieepedia har dock en kommentar om hur det gjordes för att hålla Leias släkt en hemlighet.

Hur varför R2-D2 inte torkades, jag har alltid undrat mig själv. Några spekulerar att Artoo hade kunskap om Republiken skepp. Eller klart vet han hur man ska STFU.

Tyvärr kunde jag inte hitta något från Lucas själv om detta. Men det skulle vara bra om han någonsin skulle få veta det.

Det är ganska möjligt att han helt enkelt försökte "fixa" problemet "varför Threepio och Artoo inte kommer ihåg Obi-Wan". I så fall borde han ha haft Artoos minne torkat också. När det gäller varför han inte gjorde det kan jag inte bevisa på det. Jag kan inte se hur det gör plottet kompatibelt mellan trilogenerna. Faktum är att jag tror att allt det verkligen gör är att få oss att fråga "vad är så speciellt med Artoo?"

Jag försökte hitta något från Lucas själv på detta, men kom upp tom. Det betyder inte att det inte existerar, men.

    
svaret ges 24.03.2015 15:20
1

Svaret kommer ner till droids relativa värde.

Under alla 6 filmer möter vi sällan andra protokolldroider, men många astromechs är på skärmen. I en scen reparerar R2D2 ett fartyg i flyg mitt i strid med några andra droider som alla förstörs. Astromechs var också närvarande i de flesta fighters, varav de flesta förstördes på skärmen.

Astromechs är lågvärda gruntarbetare som ofta förstöras på skärmen, och jag antar att de skulle behandlas som sådana av de personer som de tilldelades.

Bipp Organa gav order att torka C3POs-minne visar hur lite han värderade robotens individualitet. För honom var det ett verktyg, och ett verktyg som hade vital information onödig för sin funktion. Varför bry sig om att torka Astromechs-minnet när det visar lite kommunikationsförmåga och kommer förmodligen att förstöras någon gång snart.

Bail Organa har utan tvekan instruerat R2D2 (och andra droider) i otaliga farliga situationer mellan episoder 3 och 4 med lika mycket oro som han har för något annat verktyg.

    
svaret ges 25.03.2015 03:18