Resolving problem vid amerikanska invandringen i samband med en tappad köravgift

16

Jag brukade bo i USA för ungefär ett halvt år sedan nu, grönt kortinnehavare genom (tack och lov avslutat) äktenskap. Under den tiden tog jag mig över för att spåra, och sedan slog jag vidare med "inte använda strålkastare" (det var i lätt regn, rättvis nog jag antar) och "kör utan licens".

Den senare av dessa släpptes av staten av två anledningar: 1) Jag hade en helt giltig EU-licens, men den tjänsteman som drog mig över misstänkte det datum då jag inte längre behövde (A) -plattan på min bil, för licensens utgångsdatum och 2) jag fick ett amerikansk körkort mellan att dras över och domstolsdagen.

Men sedan dess, varje gång jag har kommit in i USA har jag dragits åt sidan i det som jag skämtsamt kallar "rummet för människor att avlägsna" för ifrågasättande. Det tar en timme, oftast mer, att äntligen ringas fram, bara för att spendera tio sekunder som förklarar att medan jag arresterades lades avgiften innan den skickades på väg.

Jag har sedan lämnat USA, men även när jag besökte igen blev jag fortfarande dras åt sidan.

Vad kan jag göra för att komma till den punkt där jag slutar att få dra åt sidan för en tappad laddning? Finns det en tid efter vilken det inte kommer att betyda, eller kommer de faktiskt att uppdatera sina register för att visa att det har tappat, eller måste jag aktivt göra något för att detta ska hända?

    
uppsättning Niet the Dark Absol 03.06.2017 13:15

2 svar

9

Du kanske inte gillar sanningen men det finns verkligen inget du kan göra åt det. Det är ett problem jag har forskat på lite eftersom jag också har en flagga på min profil med brittisk invandring och upptäckt de närmaste tio åren ska jag få flaggan. Storbritannien har faktiskt lagar som kräver att mina fingeravtryck / flagg tas bort efter tio år senast.

Tyvärr gör USA inte.

Expunged Records och den underliggande övertygelsen

The ​Board of Immigration Appeals (BIA) has held that a state court action to “expunge, dismiss, cancel, vacate, discharge, or otherwise remove a guilty plea or other record of guilt or conviction by operation of a state rehabilitative statute” has no effect on removing the underlying conviction for immigration purposes.​

I princip gäller samma sak för fall där du inte dömdes. Invandringen är fri till och kommer fortsätta att använda det för att stoppa dig för sekundär screening. Se Hur kan jag veta om jag fortfarande nekas tillträde till Förenade kungariket? . För lite bakgrund om hur invandringsinställningarna på flygplatser vanligtvis är.

Jag samlar det som händer är att officer vid den primära kontrollpunkten (PCP) där du först kommer över invandring, har mycket liten information om dig utom en enkel kod / flagga mot ditt namn utan detaljerna. Därför är det bara vid sekundära kontroller att de får tillgång till mer detaljerade system / databaser där man får reda på mer detaljer och i kombination med att intervjua resenären inser och slutsatsen att du inte är ett hot, brottsling, invandringsbrottslighet etc.

I en fullmakt åsikter i att rensa flaggan för någon med ett liknande fall erkände majoriteten av advokater att det är en uppförsbacke. Vissa rekommenderade att bli medborgare men jag har anekdotiska bevis även om det inte botar situationen.

    
svaret ges 03.06.2017 14:35
8

Du kan försöka gå igenom DHS TRIP -processen: "en enda kontaktpunkt för individer som har förfrågningar eller söker upplösning angående svårigheter som de upplevde under resescreening vid transporthubsliknande flygplatser och tågstationer - eller korsning av amerikanska gränser. " Det rekommenderas för personer som "har upprepade gånger refererats till ytterligare (sekundär) screening", vilket är du.

Det är en konstigt ogenomskinlig process där du fyller i ett formulär och väntar flera månader och sannolikt får lite information som resultat, utan någon verklig garanti, det kommer att vara effektivt, men det är gratis och kan hjälpa dig från att skickas till sekundär varje gång.

Om du planerar att behålla ditt permanenta bostadsort (det här är en oro eftersom du säger att du har lämnat USA), kan du ansöka om Global Entry . behörighetskrav kräver att du inte har dömts för ett brott, men saker som enkel fart och misslyckande att använda strålkastare betraktas normalt som överträdelser och inte ett problem. Nackdelen är att du måste betala avgiften och gå igenom det besvärliga ansökningsförfarandet (inklusive en intervju på en inskrivningsplats), och du har ingen lycka om du nekas. Men det är ett alternativ att överväga som kan få dig att betrakta "betrodda" i CBP: s ögon.

    
svaret ges 03.06.2017 19:48