Varför är inte Flash ostoppbar?

53

Jag har nyligen kommit in i Flash (TV-Show) och så har jag läst om sina krafter.

Vad jag inte förstår är varför hans typiska skurkar utgör ett hot - det verkar som att det borde vara mycket liten gräns för sina krafter.

  • Han kan gå tillbaka i tid , så om han förlorar en kamp eller de dåliga killarna gör något, han kan gå tillbaka och förutse det.
  • I den nya 52 kan han bara förutsäga den närmaste framtiden , så han kan se dåliga saker som kommer att hända och stoppa dem.
  • Han kan fasas genom materia , eller låta gå igenom honom. Det betyder att han är allt utom immun mot vapenbrand.

Jag har inte läst tillräckligt med de gamla serierna, så jag vet inte de utmaningar han har haft. För en kille som inte kan attackeras, kan reser och kan kappa runt om i världen flera gånger på en minut, kan jag inte föreställa mig att det finns mycket som kan utgöra ett hot.

    
uppsättning RC Toaster 27.02.2012 03:47

2 svar

68

Jag täckte en del av detta i mitt svar angående "Hur ser Flashen upp? " I behandlingen diskuterar jag att arten av Flash-krafterna är baserade på hans förmåga att uppfatta, analysera och motverka attacker från sina fiender.

Trots sina dumma namn och ofta mindre än stjärnkläder, är Flashs Rogues Gallery inte att tas lätt, särskilt när de arbetar i konsert. Huvuddelen av Flashs Rogues Gallery använder vapen, tekniker eller förmågor som försöker förvirra, förvränga eller ändra de fysiska egenskaperna hos världen runt Flash i ett försök att förhindra att han maximerar användningen av sina krafter.

Till exempel:

Boomerang , Spegelmästare och Trickster använder felriktning, fysiska distraktioner eller optiska illusioner för att hålla Flash från att kunna uppfatta attacker tills de är för sent för att undvikas.

Väderguiden , Herr. Element , Captain Cold och Heatwave använder fysiska miljöattacker som ändrar slagfältet eller kan påverka Flash direkt med värme, kyla eller el.

Professor Zoom , Savitar och i mindre utsträckning kunde Top konkurrera med Flash direkt med hjälp av befogenheter som liknar Flash själv.

Gorilla Grodd och Abra Kadabra använde avancerad supervetenskap för att utmana Flashens hastighetsbaserade krafter.

Flashen är inte helt oskadlig för skada även när den rör sig om sin molekylära struktur under attack. De flesta normala fysiska attackerna kommer inte att skada honom, men många av de specialiserade attackerna i hans Rogues galleri kan skada honom stegvis. Det andra problemet med att använda immateriell är oförmågan att slå sina motståndare.

Hans förmåga att förutsäga framtiden är helt enkelt han som försöker lista ut vad hans fiender kommer att göra baserat på vad de har gjort tidigare. Om de kan distrahera honom eller förvirra honom kan hans förmåga att förutsäga sina planer snedvrids eller till och med neutraliseras.

När det gäller tidsresor är hans förmåga att påverka en omständighet när han varit involverad i händelsen begränsad och skulle sannolikt leda till en temporal paradox som han inte kunde vara på samma plats samtidigt även om hans krafter tillåter honom att ändra många fysiklagar, försöker han undvika att skapa paradoxer eftersom deras effekter på tidsströmmen kan vara oförutsägbara.

Är Flash formidabel? Absolut. Men Roguesna är en mycket ovanlig grupp av skurkar eftersom de är ganska exklusiva i sina ansträngningar att både samordna och samarbeta i deras kamp / mod mot Flash. Deras hat var så bra när de ens översteg döden för att återvända för att plåga Flashen. den typen hat är en fördel oavsett hur snabbt din motståndare är.

    
svaret ges 27.02.2012 04:45
13

Thaddeus svar är överlägset den viktigaste här.

Ytterligare två saker som jag ville påpeka, men:

Flashens befogenheter är nästan allmänt avsiktliga åtgärder. Till skillnad från Superman, som är kollisionsbeständigt även när han har en lugn middag som Clark Kent, måste Flash bli immateriell eller VÄLJ att resa genom tiden, etc. Det är något han måste inse är nödvändigt, och då måste han faktiskt aktivera kraften. Hans reflexer och accelererade läkning är (nästan) alltid "på", men allt annat är en handling han måste börja, inte en ständig sannhet om honom hela tiden. Det betyder att det finns en potential för att de ska upphävas eller förhindras.

På grund av detta, som Thaddeus så vältaligt sade, fokuserar många av Flashs fiender på förvirring, missriktning, bakhåll, oförutsägbarhet eller andra faktorer som begränsar Flash: s förmåga att använda sina krafter. Batmans fiender verkar ofta tycka att de faktiskt kan slå honom direkt, men Rogues (i alla fall icke-speedsters) försöker nästan aldrig att slå Flash genom överlägsen hastighet eller kraft. I stället försöker de hålla honom i balans och att han inte fullt ut kan utnyttja sina förmågor.

På grund av detta hoppas hoppet evigt i varje Rogues-sinnen: "Om jag bara kan

svaret ges 10.10.2014 00:52