Vilken stad ska du besöka i Europa under januari?

12

I början av januari planerar jag att gå på en 3-4 dagars sightseeingtur i Europa. Jag letar efter en bra plats, men jag är inte så säker på vilka platser det är ett rimligt val på vintern. Jag föredrar att göra sightseeing, museer och andra saker som det här, jag gillar inte så mycket, förväntar mig att de är utomordentligt bra.

Jag skulle vilja besöka en stad som har många sevärdheter som kan besöks även under vintern och det borde inte vara för trångt. Dessutom borde jag vara lätt att nå från Schweiz. Eftersom vädret ofta inte är så stabilt i januari föredrar jag en stad som även erbjuder några inomhusaktiviteter.

Har någon en bra rekommendation? Följande städer jag inte vill besöka: Lissabon, Madrid, Paris, London, München, Berlin, Stockholm, Oslo, Riga, Tallinn, Helsingfors, Moskva, St Petersburg, Budapest och varje stad i Schweiz, Italien och Österrike.

    
uppsättning RoflcoptrException 02.11.2011 21:01

7 svar

8

Det finns många alternativ. Det beror verkligen på din preferens, men min lista över städer du alltid kan besöka oavsett vilken årstid:

  • Amsterdam (Nederländerna)
  • Maastricht (Nederländerna)
  • Delft (Nederländerna)
  • Brugge (Brygge) (Belgien)
  • Monschau (Tyskland)
  • Edinburgh (Storbritannien)
  • Grenada (Spanien)
  • Barcelona (Spanien)
  • Funchal (Portugal)
svaret ges 02.11.2011 22:29
10

Istanbul är tillräckligt långt söderut för att ha anständigt dagsljus i januari. Du kommer inte att sakna saker att göra inom fyra dagar.

Eller Aten - Tänk på det som en chans att besöka det lågsäsong.

    
svaret ges 03.11.2011 00:34
7

Gå söderut: Sevilla eller till och med Gilbraltar . Om öar är tillåtna, varför inte Valletta ?

    
svaret ges 02.11.2011 22:00
5

Tja eftersom du utesluter min favorit vinterstad i Europa (Paris) måste jag rekommendera en annan.

San Sebastián (Donostia) är en plats jag bara har varit på under lågsäsong när turisterna var borta och jag blev omedelbart beroende.

Jag fann att den var 100% autentisk, med ingen som uppenbarligen uppträder annorlunda "för turisterna", bara lever deras typiska baskiska liv. Om du inte har spenderat tid i Baskien innan det här är ett bra ställe att prova. Jag gick aldrig till ett museum för att jag såg det bara att promenera runt njuta av atmosfären och att höra människor talar sitt unika gamla språk.

Jag njöt också av de många andra baskiska städerna jag besökte men det här är det enda stället i världen där jag försökte lämna varje dag i över en vecka, kolla ut ur mitt vandrarhem och gå till en sista promenad och sedan komma tillbaka varje gång kväll och fråga om "en natt tillfreds"!

    
svaret ges 07.11.2011 09:25
4

Kyiv kan vara väldigt charmigt på vintern. Gå annars till Bryssel , det är alltid ett bra val.

    
svaret ges 02.11.2011 21:39
4

Vad sägs om Prag? Det är en trevlig stad att besöka, det finns saker att se och göra och vintrarna är inte så kalla som i några av de städer du listade. Det finns definitivt tillräckligt med sightseeing för att fylla 3-4 dagar, jag kommer inte att lista alla sevärdheter här. Prag på vintern är vanligtvis bara kallt, det är sällan någon snöblod eller dåligt väder som sådant; staden fungerar normalt också på vintern.

För aktiviteter inomhus / kväll finns det många gallerier (t.ex. DOX är ett intressant galleri av samtida konst) och museer att gå runt; många jazz- och bluesklubbar (t.ex. Jazz Dock , U Malého Glena ) eller du kan bara gå till en av de många, många barer / restauranger.

    
svaret ges 07.11.2011 15:36
3

Om du gillar natursköna vyer, god mat, mycket trevliga människor, mycket vackra trädgårdar, traditionell kultur / museer än jag skulle rekommendera Funchal (Madeira). Temperaturen på vintern är väldigt snäll och du kan få mycket fina priser vid denna tid på året.

Eftersom det är en av de sydligaste städerna i Europa, även på vintern, kan du förvänta dig att ha dagslys tills senare.

Nästan alla aktiviteter som du kan göra under våren / sommaren är tillgängliga nu, så i allmänhet saknar du något och du får bra priser.

Funchal är trevligt, men hyr en bil och reser genom ön. Du kommer att bli förvånad över de olika och starka natursköna vyer.

Glöm inte att gå till Pico do Areeiro, Curral de Freiras (nyfiken faktum: även om det var en ö med en max diameter på 60 km fanns det människor födda här som aldrig såg havet), Serra de Agua original och berömd "poncha" här), Camara de Lobos (försök Nikita dryck här), marknaden i Funchal, Cabo Girão och så många andra ställen ...

Om du gillar att gå finns det fantastiska vägar.

Ta en titt på dessa bilder

#

svaret ges 07.01.2013 13:23