Can Jag använder Find Familiar Stava för att göra ett litet husdjur till en bekant?

5

Jag spelar en guiden skogsgnome och som en del av min bakgrund har jag blivit vän med en ekorre, med hjälp av min Speak med Small Beasts race-funktion (PHB s. 37), och det följer mig runt. Ekorren är mestadels för roliga rollspelande ögonblick, eftersom det inte mekaniskt räknas som djurfamilj eller ger mig några stora fördelar. Ett av mina långsiktiga mål är att kunna kasta önskar för att emulera Druids < a href="https://www.dndbeyond.com/spells/awaken"> awaken stavning, vilket ger uppmärksamhet åt min bästa kompis. Det är dock fortfarande ganska långt borta.

Under tiden undrade jag om det finns något sätt att vända ekorren till mitt bekanta. Från vad jag förstår, hitta bekanta stava kallelser någon form av ande att bli min bekant ... men jag vill inte ha en ande; Jag vill ha den här specifika ekorren.

Är detta möjligt?

    
uppsättning Mage Xy 30.07.2018 20:15

2 svar

12

RAW, Nej, men ...

Som du har sagt skapar hitta bekanta en

familiar, a spirit that takes an animal form you choose

Tala dock med din DM .

Detta skulle definitivt falla under riken på saker som jag som DM skulle tillåta, särskilt för att den passar in i rollspelavdelningen och inte ändrar balans. Om du pratar med din DM, satsar jag på att de skulle ignorera RAW i denna specifika instans.

    
svaret ges 30.07.2018 20:20
4

Nej, RAW, du kan inte göra det till en bekant

Som andra svar som redan nämnts, och du själv sa det i din fråga, det som Finn Familiar gör är att kalla en

familiar, a spirit that takes an animal form you choose

Från kommentarer nämnde du att du inte kunde övertyga din DM - vilket är konstigt eftersom det inte har några mekaniska konsekvenser för någonting, men hans bord, så låt oss fortsätta - men det finns andra saker du kan försöka.

Crawford är helt bra med att ha husdjur , "så länge som din DM är OK att lägga till en varelse till gruppen" . Att presentera denna tweet till din DM kan hjälpa - regler killar brukar respektera Crawfords åsikt.

Want your D&D character to have a pet/companion?

Here’s a little secret: you don’t need special rules for this. Through roleplaying and ability checks (most likely Animal Handling or Persuasion), you can have a buddy, as long as your DM is OK adding a creature to the group. #DnD

Det förklaras senare att

The default assumption in the D&D rules is that you can befriend people and critters you meet on your adventures.

If a class has a special companion (Beast Master, find familiar, find steed, animate dead, etc.), that companion is in addition to creatures you might befriend. #DnD

Det betyder att även om du inte kan få ekorren som bekant, kan det fortfarande vara ditt husdjur , och du har fortfarande din bekant. Bara rollspel det. Jag förstår det inte precis vad du letade efter, men jag hoppas det hjälper.

    
svaret ges 31.07.2018 02:43