Oppsåt att fixa en gammal läckande duschventil

3

Duschventilen i mitt gästbadrum läcker och jag vill byta ut det, men det är ganska gammalt och inte kompatibelt med nya bläckpatroner. Jag köpte en helt ny ventil & patron men jag är lite nervös för att försöka ersätta det eftersom den heta & kallvattenrör måste återlödas och jag är inte säker på att jag har tillräckligt med utrymme för att göra ett bra jobb.

Det här är en Eljer-ventil som jag tror har avbrutits. Duschhandtaget är en av de där upp-ner kontrollerar flödet och vänster-höger blandningens temperatur.

Finns det några andra alternativ? Kanske finns någon form av konverterpatron tillgänglig? Jag vet inte ens var man ska börja se ingenting verkar kompatibelt.

Jag skulle vilja byta till ett enda handtag och ersätta trimmen (till Moen eller Delta eller något) men vet inte om det är möjligt utan att byta ut ventilen?

Här ser ventilen ut

    
uppsättning ventsyv 25.03.2016 04:33

1 svar

1

Det ser ganska standard ut för mig. Jag skulle kontakta Eljer & se om Danco, Brasscraft eller någon annan har lagt ut en ersättare som passar. Annars har du försökt att bygga om den gamla ventilen med O-ringsbyten & sådan? Eljer ska kunna leda dig till rätt kit för ventilen.

Å andra sidan kommer lödningen vara svårt & kan orsaka brand i väggen om du inte är erfaren. Så, antingen få en rörmokare eller få en SharkBite Trådad kontakt så att du bara kan skära den gamla ventilen loss & skiftnyckel i den nya. Jag uppdaterade bilden för att visa rätt ventil som har skruvavstängningar eller stopp (silverskruven).

    
svaret ges 25.03.2016 04:48