How kan jag ta bort en granit bänkskivan från ett träfönster?

4

Jag köpte nyligen ett billigt bad fåfänga från Home Labyrinth. Det inkluderade en låg-end granit topp som inte är korrekt storlek för mitt badrum. Oväntat, ut ur lådan, är graniten förseglad till träplattan i den osmontade fåfängan. Jag gillar verkligen den här fåfängets träskåp, men jag behöver byta ut granit med en anpassad klippstorlek och färg.

Finns det ett bra sätt att skilja graniten från träfacket utan att skada träet eller graniten? De två styckena är mycket tätt monterade ihop. Jag kan inte tycka att klämma en verktygskniv mellan dem. Finns det en bra strategi för att skilja granit från ett träskåp? Är det något som en granitspecialist kan hantera enkelt?

Jag börjar tänka att en släthammare kan vara det enda sättet.

    
uppsättning user685673 15.12.2013 20:31

2 svar

1

Du måste komma igång någonstans, men en tunn tråd som lindas på ett handtag vid varje ände (som vid skärning av ost) kommer normalt att skära av saker om det är limt med något rimligt (dvs silikon eller liknande.)

Om de epoxiderar den på plats, kommer det att bli mycket svårare. Värme skulle vara mitt första tillvägagångssätt i det fallet, hoppas att grejer mjuknar, eller visar sig vara hett lim snarare än epoxi.

    
svaret ges 16.12.2013 02:37
1

Om du inte bryr dig om den befintliga graniten, bör en hammarslag i närheten av ett hörn dela upp plattan och göra det enkelt att vrida en stor platt skruvmejsel för att "skilja och lyfta".

För att minimera mungning av skåpet, placera en liten bit av trasig granit bredvid nästa offer och använd den förra som en vinkel.

    
svaret ges 15.01.2014 18:46