Varför skapade Voldemort inte en Horcrux med en Gryffindor arvestycke?

33

Voldemort sägs vara mycket intresserad av de fyra grundarna av Hogwarts. Han skapade en Horcrux från Ravenclaw diademen, Hufflepuff koppen och Slytherin locket. Försökte han hitta en Gryffindor-relik för att slutföra uppsättningen, eller störde han inte?

Jag kan inte se honom ge upp en sådan uppgift, men det var kanske otillräcklig tid.

Gryffindors svärd gömde "inuti" sorteringshatten, men en känd familj har vanligtvis också några andra arvingar.

Om det inte finns några kanon svar skulle jag vara intresserad av din egen spekulation!

    
uppsättning Magnus Smith 07.02.2015 22:21

6 svar

47

Från Dumbledore själv i HBP, medan han diskuterar Voldemorts horcruxer med Harry:

"I am confident, however, that the only known relic of Gryffindor remains safe."

HBP, Chapter 23, p505, Scholastic Edition. Emphasis added

Så jag tror att vi kan ta det som en bekräftelse att ingen annan familj har en annan arv. Else, Dumbledore och andra magiska historiker (som Bagshot) skulle ha känt till det.

Och som vi vet kan bara Gryffindors ta svärdet från sorteringshatten. Voldemort, som en Slytherin, kunde inte ens om han ville; han är verkligen bättre att ge upp eftersom han inte kan förvärva den själv. Även om han kanske kan lura en Gryffindor för att få den från hatten till honom, kom ihåg att Voldemort tycker om att arbeta ensam, speciellt när det gäller hans horcruxes. Så jag tror inte att planen skulle vädja till honom.

(Det är också värt att notera att sorteringshatten är en relik av Gryffindors. Jag vet inte om den kan vändas till en Horcrux tho, med tanke på dess nuvarande förtrollning.)

    
svaret ges 07.02.2015 22:31
10

Jag tror att svaret är helt enkelt att det skulle vara omöjligt att skydda , eftersom någon Griffindor kunde dra svärdet ur hatten. Oavsett vilka skydd han satte på det, skulle någon av hans fiender som var i Griffindor ha lätt tillgång. Det skulle aldrig vara säkert.

    
svaret ges 08.02.2015 20:45
7

Även om han förmodligen inte inser det, hade han en Horcrux i varje hus.

  • Locket / Slytherin.
  • Koppen / Hufflepuffen.
  • Diadem / Ravenclaw.
  • Harry Potter / Gryffindor.
svaret ges 25.03.2015 15:42
-1

Gryffindor är hans fiende, så det är förmodligen för riskabelt att lägga en del av sin själ i fiendens händer.

Om han fick det och gömde det, kommer Gryffindorsna leta efter det.

Det är min spekulation.

    
svaret ges 07.02.2015 22:32
-1

Jag tror att svaret här är Dumbledore själv. Medan det finns olika orsaker till att Voldemort inte skulle kunna ha haft tillgång till svärdet, gick Rowling helt klart uppenbara längder för att få veta att han var den enda trollkarlen som Voldemort fruktade, trots Dumbledores mediokra prestation i ministeriet av magi.

Det var för mycket av en risk för Voldemort att göra en horcrux av en av de saker som Dumbledore näst bevakade. Dumbledore och Voldemort var båda briljanta trollkarlarna och Voldemort fick veta att även om Dumbledore inte platt ut förstör svärdet, skulle det vara en omedelbar "ge" till Horcrux-situationen.

Det här är allt självklart, utan att veta att Dumbledore skulle falla under Slitherin-ringen. Även om Voldemort hade vetat att ringen skulle vara en frestelse, skulle det ha varit ytterligare anledning att inte lägga en annan horcrux så nära i hans närvaro.

För att uttrycka det enkelt var Voldemort smart att hålla sig utanför Dumbledores sätt. Det spelade ingen roll ut, men om det gjorde skulle HP-serierna ha haft ett mycket annorlunda utfall, eller hur?

    
svaret ges 08.02.2015 05:17
-2

Svärdet tar bara det som gör det starkare. Voldemorts avskyvärda själ är inte något förtrollningen skulle acceptera för att göra det mer kraftfullt.

Och även om detta inte var fallet, och Dark Lord Soul är något att förvärvas för styrka, verkar det som om Dumbledore själv personligen skyddar svärdet, eftersom han ensam medger att han skapat förtrollningen som förhindrar svärdet från att presentera sig för missförtjänta individer.

Jag vet att Voldemort var orolig att röra eller till och med vara nära själva svärdet själv, eftersom han inte inspekterade fake i Lestange Vault och han visade ingen lust att hämta upp efter att ha dödat Griphook. Kanske frykter han något förtrollat av Dumbledore?

    
svaret ges 24.08.2015 22:15