Ar det några spel som har en ekologisk miljö? [stängd]

I Tales from the Wood spelar du skogsdjur, som ser kampen mot människor ur ett djurperspektiv. Jag undrade om det fanns några spel som använde ekologiska / klimatförändringar som en del av inställningen?

Det behöver inte vara massutrotning eller apokalyps, men kanske en inkommande / avgående isålder.

[redigera] Även om Wraith har svarat på frågan, om någon känner till några ytterligare inställningar, skulle jag vara väldigt intresserad av att läsa den!

    
uppsättning Dr Rob Lang 09.11.2011 22:26

3 svar

Men Blue Planet är inställd på en annan planet, den skapades tillsammans med en miljöaktivist tema, med en uttömmande och vetenskapligt noggrann inställning. Det är satt 200 år från och med nu när mänskligheten har skadat jordens ekologi irreparabelt. En myriad av växt- och djurarter har utgått, och en 75-årig hungersnöd i världen har just slutat.

Många år före jordens civilisationsfall, som det existerade, upptäcktes ett mystiskt konstgjort maskhål bortom solsystemets kant. Expeditioner, och så småningom ett koloniseringsuppdrag skickades till stjärnsystemet vid den andra änden av maskhålet. Systemets andra planet, kallad Lambda Serpentis, täcktes med ett enda stort hav och var lämpligt för mänskligt liv. Denna planet kallades Poseidon.

Efter att jorden återställdes (förutom ekologiskt), gjordes försök att kontakta kolonisterna. I mellantiden hade de "gått inbyggda", och spelet utforskar konflikterna mellan kolonisterna, jordkulturerna och de inhemska kulturerna i ett slags Avatar på en vattendäckt värld istället för en djungelfylld värld.

Det är en kritikerad inställning, om den inte är kommersiellt populär. Spelet har gått igenom två versioner (tre om du inkluderar den obligatoriska GURPS-konvertering) och tre utgivare, och är nu med Red Brick Publishing.

Mer information finns på webbplatsen Red Brick eller Introduktion av de ursprungliga utgivarna .

    
svaret ges 09.11.2011 22:57

D & D-grundinställningen Mystara nådde sin nuvarande geografi efter explosionen av ett kärnvapenskipsfartyg. Det förskjutde planetens axel som skickade älvarnas förfaderhem till polarområdet och de var tvungna att flytta. De blev bokstavligen miljömässiga flyktingar, och när de bosatte sig igen var det vid deras värdlandets skag. Detta hävdas ofta också att vara källa till de monströsa människorna, orkerna, trollarna och liknande som efterkommande av muterade halflings och alvor och vad inte. (Det finns också några mages som utnyttjar strålningen som en kraftkälla i stället för den typiska magiska källan.)

Shadowrun har ett starkt tema för miljöbrott. För den delen kommer egentligen någon postapokalyptisk RPG att ha en ekologisk katastrof som ett tema.

Det finns också de myriade videospel och filmer som har decimerade världar som kan anpassas ganska enkelt till något som GURPS; Water World 20 år senare, eller Fallout 3 Supers edition.

    
svaret ges 11.11.2011 19:26

Fading Suns, är ... typ av. Vetenskapen är lite mjuk, men det är som Dune. Jag antar att det är verkligen mer av ett spel där ekologi är viktigt (ska det inte alltid betyda? Men jag kan inte komma ihåg en GM som hade karaktärer behandlar, säger regn eller något annat naturligt hinder.)

    
svaret ges 15.11.2011 03:08