Public transit till / från Stockholm Bromma flygplats (BMA)

6

Jag är för närvarande på en längre resa, och jag bor i Södermalm / SoFo-området i Stockholm. Jag ska få en besökare som flyger till Bromma flygplats, och jag skulle vilja träffa henne där efter jobbet (från Kista).

Det verkar som om det inte finns någon tunnelbana- eller lätta järnvägsservice där. Enligt Flygbussarna kan jag ta bussen från Kista till Bromma flygplats, men inte efter den 27 mars . Jag tror att bussen fortfarande reser mellan Bromma flygplats och centralstationen / Cityterminalen ...

Är detta rätt? Har jag några andra alternativ att resa mellan Bromma och Södermalm eller Kista?

Tack!

    
uppsättning jmaliakal 02.03.2017 13:09

3 svar

3

Enligt resrobot, du kan ta buss 152 till Solna, sedan en tunnelbana till Kista därifrån .

Detaljer kommer att bero på exakt när du reser. Du kan ha längre väntan eller måste ta flera bussar när du reser på kvällen eller helgerna. Ange bara den exakta tiden, datum i resplaneringsplaneringsprogrammet (eller webbplatsen för den lokala transportföretaget SL.se , som Crazydre rapporterar det kan vara mer aktuellt) för att söka efter anslutningar från Bromma till Kista.

    
svaret ges 02.03.2017 13:16
2

Bara lägga till ett par cent sedan jag har gjort liknande resor till den här flygplatsen ett par gånger.

För närvarande är 152 den enda bussen som tar sig till flygplatsen direkt från denna allmänna riktning. (Det finns också 110 från Alvik - tack Crazydre för att peka ut det.) Men jag tycker att det kan vara bra att påpeka spårvagnsalternativet. (Det kan du också få från resrobotsökningar.) Från spårvagnshållplatsen Karlsbodavägen är det lite mer än en kilometer att gå. Beroende på var du befinner dig i Kista kan det vara meningsfullt att ta pendeltåget från Helenelund till Solna istället för tunnelbanan.

Detta kommer att förbättras mycket i framtiden. Det finns en ny gren av spårvagnen som planerar att passera flygplatsen och sedan gå vidare till Kista. Det är planerat att slutföras 2023 så du måste vänta lite för det ....

    
svaret ges 12.03.2017 09:41
0

För att komma från Bromma till centrala Kista : Ta buss 152 till Solna centrum och byt till den blå rörlinjen (riktning Akalla) till Kista. Om man går till östra Kista (inklusive mässcentret), går 178 bussen ofta från Kista tunnelbanestation till det området.

För att komma från Bromma till östra Kista : Ta buss 152 till Karlsbodavägen eller 110 till Lintavägen. Ta sedan spårvagnen till Solna station. Slutligen fånga ett förortståg (riktning Märsta eller Uppsala) och gå av vid Helenelund (två hållplatser), där du kan ta buss 178 till (till exempel) Kista mässcenter.

För att komma från Bromma till Södermalm : Ta buss 152 till Sundbybergs torg, sedan förortståg (riktning Västerhaninge eller Nynäshamn) till Stockholms södra (ligger nära Mariatorget och Medborgarplatsen)

Att ta sig från Södermalm till Kista : Ta förortståget (riktning Märsta eller Uppsala) från Stockholms Södra till Helenelund. Buss 178 går ofta mellan Helenelund och Kista, som bara är en kort resa.

Att ta sig från Kista till Södermalm : Ta buss 178 till Helenelund, sedan förortståg (mot Södertälje, Tumba eller Älvsjö) till Stockholms södra.

    
svaret ges 13.03.2017 05:47