Är det möjligt att vara expert på en färdighet på nivå 1?

7

Relaterat till: Är det möjligt att vara expert på kompetens på nivå 2?

I hjälte-labs online när du får färdigheter genom prestationer eller bakgrunder (läs som exempel) kan du lägga till en annan färdighetsnivå som vanligt. I så fall har de 2 nivåer men kallas expert där.

Det jag är intresserad av nu är: Är det verkligen möjligt och möjligt att vara expert på nivå 1? (eller är det i hjälte labs en bugg så att säga)

    
uppsättning Thomas E. 11.08.2018 23:03

1 svar

4

Det går inte att träna på en färdighet två gånger på 1: a nivå

Jag kollade på alla referenser av skicklighet , utbildad och expert i skivböckerna, och det finns absolut ingen referens om en allmän regel att när du får en Utbildad -kunskap två gånger i en färdighet, ökar den till Expert . Den enda hänvisningen till sådan sak är på klassens förmåga Skill Increase (sidan 42) som alla klasser får:

This section specifies the levels at which your character can increase her proficiency rank in a skill. At 3rd level and every 2 levels thereafter, most classes grant a skill increase, though rogues gain them earlier and more often. Your character can use this skill increase to either become trained in one skill in which she’s untrained or become an expert in one skill in which she’s already trained.

Detta kan givetvis vara oavsiktligt , eftersom det finns flera sätt att börja med en karaktär Utbildad på en färdighet från två källor, särskilt eftersom färdighetskunnan har vunnit från din klass är gratis. Du kan välja vad du vill ha när du väljer din klass, eftersom Signatur är förslag (sidan 42), men vissa högre nivåer kommer att påverka dem mer specifikt och du är vanligtvis begränsad till Expert Kunskaper i icke-signaturfärdigheter (sidan 144).

Eftersom plocka dessa färdigheter är ett val är det inte konstigt om du säger att du väljer de färdigheter du vill utbildas på , så att du väljer en färdighet två gånger skulle inte ge någon mening. Oavsett, mina sökningar på Playtest-forumen hittade inga liknande frågor. Trodde några användare nämner att du inte kan få högre än utbildad i en färdighet vid skapandet ( här , här och här ), vilket får mig att tro att detta kan ha nämnts eller antydits av utvecklarna på andra medier (paizocon eller podcasts) eller (mest troligt) de helt enkelt accepterade det som skrivs i boken som bokstavligt ( "Du är utbildad i X" ) och ansåg inte att det var en möjlighet.

Så tills ytterligare förtydligande skulle jag säga att Hero Lab är fel i detta ämne.

    
svaret ges 12.08.2018 16:49