Hur sysslar din syster?

4

Jag ersätter en del av ett golv på grund av vattenskador. Jag har tagit bort tre lager golv. Bjälkarna var opåverkade av roten (liksom bottenvåningen, men jag tog bort det ändå).

Jag tänker bara lägga in ett eller två lager av 3/4 "plywood för den nya undergolvet. Jag vill inte bygga upp 2,75 tum av golv och försöka matcha tjockleken på det ursprungliga golvet. Istället är min plan att systrar bjälkarna i detta område för att lyfta dem till lämplig höjd. Så vilar hela golvets vikt på de nya systrarna.

Systrarna kommer bara att täcka ~ 6 ft av de ursprungliga bjälkarna ~ 9 ft span. De ursprungliga bjälkarna är underskattade av dagens standarder (de är 2x5s [4.5 "actual-never seen that before!] På mellan 16" o.c.), men det finns ingen märkbar saga, och byte av hela golvet är inte aktuellt vid denna punkt. Så jag söker inte systern för att skapa ett starkare kompositsystem, utan bara att bygga upp golvet.

Är det tillräckligt att lima balken och spika dem? (Om så är fallet, är ett par 8 d vanliga naglar var 8 tum bra?) Eller är det möjligt att använda skruvar eller bultar också?

    
uppsättning Vebjorn Ljosa 10.09.2014 03:28

2 svar

2

AFAIK, du behöver inte ens limet, men jag brukar använda det själv.

8d kan vara ett hår kort. 10d driven i en liten vinkel (för att undvika stickout med vilken storlek de rakade 2 "timmer i den senaste versionen, 1-1 / 2" är så sena 1900-talet ...) kan vara bättre, speciellt om de gamla bjälkarna är från en tjockare tid i historien om 2 "timmer.

    
svaret ges 10.09.2014 04:15
1

Om inte den nya banden är underdimensionerad, är det inte nödvändigt att syster den nya banden till den befintliga. Om den nya bulten är underdimensionerad, kan sysning till en annan underskydd inte ge tillräckligt med ytterligare sektionsmodul [ytterligare strålbredden har mycket mindre effekt än ytterligare stråldjup]. Om de befintliga bjälkarna är skadade är det ännu mindre sannolikt att de kommer att lägga till tillräcklig sektionsmodul för att göra en ny undersize joist tillräcklig.

Om de befintliga och nya bjälkarna är otillräckliga krävs det att en konstruerad design verkligen krävs både när det gäller limningsledare och binda dem till ett kompositsystem. Allmän byggnadspraxis är emellertid att använda 10d spik när ansiktet spikar ett par 2x medlemmar. Så länge som träet inte delas på grund av spikning, är mer naglar än minimaltalet acceptabelt. Konstruktion lim är trevligt att ha, men kompenserar inte för otillräcklig spikning under prescriptive design - ingenjörsanalys krävs för att betrakta det som bidragande.

Om å andra sidan är de befintliga bjälkarna adekvata eller skulle vara adekvata men för skador är alternativet att installera högre bjälkar att matcha det befintliga jojdjupet för eventuella nya bjälkar och att bygga lägga till ytterligare höjd till det färdiga golvet i det nya färdiga golvsystemet via, tjockare undergolv och / eller tjockare golvfinish system.

Fördelarna med att göra skillnaden i golvsystemet är:

  • Lättare att ångra senare.

  • Ger ett mer flexibelt urval av golvfinisher för det aktuella projektet.

  • Håller strukturen överensstämmer med befintlig konstruktion.

  • Avgränsar bekymmer - dvs det strukturella systemet är inte bestämt från golvfinishsystemet.

svaret ges 10.09.2014 16:03