I filmen kommer det på natten, vem infekterade vem?

5

Den allvetna berättaren visar oss att Travis inte öppnade den röda dörren för att se den infekterade hunden. Det rekommenderas starkt att Kims son kan ha öppnat dörren och därefter smittats.

Men i slutet ser vi en kort scen, antingen ett minne eller en dröm, där Travis öppnar dörren och går in i rummet där den smittade hunden var, vilket tyder på att den allvetande berättaren lurade oss. Så var det en dröm eller ett minne? Har pojken smittats och får alla andra då sjuka? Eller orsakade Travis det?

    
uppsättning Danny Rodriguez 14.06.2017 10:58

8 svar

5

Tyvärr finns det ingen sant eller riktigt svar på den här frågan. regissören medvetet vänstra detaljer vaga och frågor obesvarade i ett försök att behålla "rädslan för det okända" temat. Så verkligen är det öppet för tittarnas tolkning om Travis var den som fick Andrew sjuk eller vice versa.

"It was always important to me to never be a step ahead of the characters. We’re never going to find something out unless they find it out. I know what happened before the first frame, and how they got to that moment, all the way to what happens later, and certain things that aren’t explained. But the exciting thing to me is treating storytelling through the characters’ point of view, and really living it. And that’s going to frustrate a lot of people."

Här är en annan utdrag från en intervju med regissören Trey Edward Shults:

"The storytelling in the film is very deliberate, and what’s in there is intentional, and what’s not in there is intentional. I didn’t make a movie to frustrate you! I hope you can just be in the movie and let loose, and instead of it being a frustrating thing, it’s an interesting thing. And if you dig the movie, it’s something that you can return to and see new things, or analyze, or whatever you want to do."

[EDIT] Och i samma intervju förklarar också regissören / författaren det ursprungligen avsedda (och längre) slutet:

So there’s a whole other version of the ending that I have. It’s a final nightmare, basically, and these nightmares throughout are supposed to put you closer to what is going on inside Travis’ head and what he’s battling in his subconscious and get you closer to him, beyond just being scary or whatever. And there was a final one that was basically Travis’ reality has become a nightmare, so it’s all just a nightmare, and it was like a sort of dying fever dream where he confronts everything and it’s like his personal hell. And his hell is his house and his parents and facing what they’ve done.

Intellectually, it made a lot of sense, but in practice it was just pummeling and pummeling, and people weren’t with it emotionally. I found less is more, and I found a way to get across what I wanted to get across without beating people into submission.

Det här tycks föreslå - och intervjun visar det mycket - att sjukdomen är riktig för Travis i slutet, varhelst den kom ifrån. Och det tyder på att det finns en sådan suddighet mellan mardröm och verklighet som kommer från misstro och fruktan och ondskanhet.

    
svaret ges 19.06.2017 03:48
3

Efter att ha upprepat det sista segmentet i filmen, har jag kommit fram till att Travis är den som bringar infektionen inuti huset.

Förklaring:

Strax efter bordssegmentet, där familjerna bestämmer sig för att inte kommunicera med varandra, hade Travis en dröm. I sin dröm finner han sig genom den röda dörren. Travis plockar upp en pistol från skogen och leder djupt i slutändan. Då märker han hundens skäll i rädsla och även närvaron av någon annan varelse som kan ha smittat hunden. Denna scen upprepades igen strax efter att han smittats, medan Travis ligger i sängen och han stänger ögonen för sista gången. Dessa två scener indikerar att Travis var den som öppnade dörren i sömnen för att gå till skogen för att hitta hunden. En gång hittade tog han det hemma, där alla hittar det senare. Vid den här tiden är Travis vaken och medveten och upptäcker sig själv att han måste hantera sin hunds död.

Nu för Andrew, barn älskar alltid att springa runt i huset och sova när de vill ha de vill ha. Samma sak hände med Andrew, och han hamnade i farfarens rum. När Travis var medveten och nyfiken, innan dörren var öppen öppnade han Andrew och tog honom till sin föräldrars rum. Denna del ägde definitivt rum strax efter att Travis räddade hunden med sitt undermedvetna sinne som ett resultat att han smittade sig. Andrew vågade inte genom den röda dörren eller rörde sig själv, eftersom han inte har kunskap om att tvätta sin hand eller bära handskar efter en stor möjlighet till blodfläckar från hunden.

PS. I början av filmen var Travis mamma orolig om Travis efter sin morfar död, hade hans föräldrar också en kort konversation om hans fysiologiska tillstånd som gav en vag idé om att något var fel på Travis. Men du inser inte heller de bilder som Travis drog, thew där bilder av vad han såg i träet som slenderman som ritningar får mig att tro att det finns mer än bara mänskligt liv i området.

Jag tror att dessa så kallade (monster) är virusets värd men de kommer ut på natten för att sprida sjukdomen eller infektionen för att döda människor som de tidiga engelska upptäckterna, men det är bara en tanke.

    
svaret ges 30.08.2017 08:57
2

När filmen var färdig, var jag tvungen att undra om Travis var smittad hela tiden. I början av filmen säger föräldrarna något om Bud som visar tecken på infektion inom 24 timmar, men vad vet vi om denna infektion? Nästan inget. För allt vi vet hade Bud hallucinerat och sovat ett tag innan han började koka och läsa.

Travis är förvisso inte "normal" - hans mardrömmar (som gjorde för en verkligt skrämmande film) och ritningarna han ritade under sin fritid (vilket hans pappa verkade ovanligt avslappnad) föreslår något slags psykiskt trauma, vilket förmodligen går tillbaka ännu längre än att bevittna sin farfar utförande och begravning

Vi får en visuell signal när vi ser ett av hans mardrömmar - bildförhållandet växlar och går bredare (eller om du tittar på en tv hemma, smalare). Om jag minns rätt är drömmarna som följer

 • Travis går genom den röda dörren för att se sin farfar sitta och vända sig bort från honom. Budbrott och projektiluppkörningar. Hans ögon är glasartade och svarta (en överdrift - Budets ögon var inte så här i början). Han är vaken av sin far som säger att någon är i huset.
 • Travis går ut för att kontrollera den fånge som fadern har bundet till ett träd. När han letar efter honom med lampor, kommer plötsligt framför honom med samma glasiga svarta ögon som Bud.
 • Travis drömmer att Kim sitter på sängen bredvid hans (där hans hund vanligtvis sover). Hon sträcker sig över honom och kräkar den svarta gallan på ansiktet.
 • Travis letar efter hunden i skogen. Han tar en pistol. Han hör hundens bark, höjer pistolen men verkar rädd för något annat. Det är en skära till (jag tror) att han vaknar upp i sängen, och han börjar kräka den svarta gallan. Då är det ett annat snitt och han vaknar igen - för "riktigt" den här gången. Han ser på hans armar och de verkar vara täckta i kokar. Han gnuggar på dem och så småningom försvinner de.
 • Efter att Paul har dödat Wills familj ses Travis att han är orolig. Mitt minne är lite oklart här men jag tror att det går in i en annan drömmarsekvens med sin farfar med de svarta ögonen. Den här gången hoppar vi inte vaken men ser från Travis att hans mor satt i sängen och lugnade honom.
 • Som en annan användare ovan föreslog, tror jag att händelser kanske kommer att höras något i följd med den verkliga världen. Det verkar troligt att Travis i ett famustillstånd snusade ur föräldrarnas rum för att leta efter hunden. Han såg "något" angriper hunden och lyckades dra honom bort. Han lämnade hunden som dör i verandan och gick sedan tillbaka till sängen. Sedan väckte han sig, hittade Andrew i Buds rum och återvände honom till föräldrarnas rum. Han går för att kolla på den röda dörren, och den är öppen. Ytterdörren måste också vara öppen. Sedan berättar han för sin pappa, och resten av filmen följer.

  Jag är ganska säker på hur händelserna egentligen hände - hans far har den enda nyckeln och han sov i samma rum som han skulle ha kunnat få det bättre än Andrew skulle. Det här tycks också visa att det är hur han smittades. Men det ställer i fråga alla tidigare ledtrådar vi fått. Ritningarna, mardrömmarna, placeringen av Kim i sin dröm, etc.

  Jag tror att det är möjligt att infektionens tidiga tecken är hallucinationer och sömnvandring, och lesionerna kommer mycket senare, strax före slutet. Därför kan Andrew också infekteras.

      
  svaret ges 08.02.2018 14:59
  0

  Jag trodde helt och hållet det var vad Travis sista vision innebar. Han öppnade dörren och ljög om den, eller blockerade den ut. Will och hans familj ville gå eftersom de nya Travis ljög och var nu sjuk.

      
  svaret ges 14.06.2017 18:25
  0

  Om farfar dog för att han hade virus är det en bra chans att alla övriga familjemedlemmar smittades eftersom de bodde i samma hus. Förutsättningen att du bara kan smittas vid beröring är löjligt ... om så var fallet är alla smittade eftersom alla rörde en eller flera gånger under film. Kom ihåg när familjer träffades? Alla skakade hand.

  Författaren sätter uppriktigt Travis som en störd ung man i hela filmen. Jag tror att detta var avsiktligt gjort så att alla obesvarade frågor publiken hade skulle leda till Travis. Dörren är upplåst kunde inte ha gjorts av barn. Han är för kort. Movie gör mycket känsla.

      
  svaret ges 07.09.2017 09:02
  0

  Vi får inte detaljer om hur Bud kontrakterade infektionen, men det är viktigt att en familjemedlem redan hade kontrakterat sjukdomen: det betyder att patogen redan var hemma.

  Även om det är viktigt att Andrew hittades sovande på Budets våning, ger filmen aldrig verkligt bevis för att Andrew var smittad. I stället visar dess Travis som tydliga tecken på att vara smittade först. Så vem smittade honom?

  Min teori är att hunden är källan till infektionen. Under hela filmen ser vi att hunden får lov att röra sig fri inuti eller utanför. Detta var det avgörande misstaget som dömde alla inom hemmet, trots de extrema försiktighetsåtgärderna.

  Budets ursprungliga infektion kan faktiskt ha tagits in av hunden, men vi har inte tillräckligt med information att veta.

  Hur som helst: Travis blev sjuk före alla andra, och det enda beteendet han hade över resten av familjen sov nära varje hund med hunden varje kväll. Om Buds överbliven patogen hade spridit sig till hunden eller dess päls, var Travis tydligen sannolikt att bli nästa offer.

  När hunden började barka oregelbundet och sprang bort från hemmet (troligen bara jaga ett djur men var olydigt på sätt) var det bara hunden som visade symptom på att vara smittade liknande de underliga drömmar och tankar som Travis visade. Eftersom infektionen blomstrade inom båda, kan vi förklara den olåsta dörren som Travis verkar felaktigt. Hans "dröm" att gå ut på natten var riktigt, och när han återvände lämnade han inte dörren låst som han borde ha, vilket ledde till att den sjuka döende hunden som återvände till den röda dörren infekterade med sår (möjligen) blev värre av ett djur attack.

      
  svaret ges 12.09.2017 02:02
  0

  Jag tror att några andra redan har sagt. Hunden och pojken var de fall som följde morfaren. Hund som snubblar ut i skogen och hallucinationer av Travis var biverkningar av viruset. De bilder som pojkarna ritade är snälla, men jag tror att de är smittade och ser sig som monster. Jag känner också att bilden Travis drog och hans pappa faktiskt tittade på mig, det såg ut som de män han dödade som hade angripit honom och en annan kille som skulle rädda sin familj. Men var en så snabb skärm.

      
  svaret ges 19.09.2017 06:06
  -3

  Travis är källan till infektionen. Det finns inget sätt att Andrew skulle kunna nå dörrlås.

      
  svaret ges 14.06.2017 17:04