Ska man titta på de tre första Mad Max-filmerna innan man tittar på Fury Road?

28
uppsättning Shevliaskovic 15.05.2015 09:48

6 svar

23

Ska man titta på de tre första Mad Max-filmerna innan man tittar på Fury Road?

Om din betoning är på ordet "ska", så är mitt svar NEJ . Det är inte nödvändigt att du bör titta på de föregående innan du tittar på Fury Road.

Tänk på, snabb & Furious filmer, de har producerat filmer i mer än ett decennium, men varje film kommer med ny tomt och extra tecken. Och de gör det enklare för publiken genom att visa flashbacks av tidigare filmer i den nuvarande, eller de visar en rulle av catchy scener från tidigare filmer som i Fast & Furious 6 credits sång i början.

Dessa inlägg citat på vilken cast och regissör säger om filmen.

We’re conditioned to think of series of movies as being part of an explicit chronology, but that’s not how this one works. There was talk at one point of Fury Road being a film set between The Road Warrior and Thunderdome, but it doesn’t play that way at all.

Tom Hardy sa,

We have to take it differently as George is taking it. It’s a relaunch and revisit to the world. An entire restructuring. That’s not to say that it’s not picking up or leaving off from the Mad Max you know already, but it’s a nice re-take on the entire world using the same character, depositing him in the same world but bringing him up to date by 30 years.

Miller sa på SXSW i år

It’s sort of a revisit. The [previous] three films exist in no real clear chronology, because they were always conceived as different films.

Den här frågan måste du verkligen vara intresserad av.

Do I Need to See the Other Films First?

No. Fury Road establishes everything you need to know about the characters and world.

I mean, you should see the other movies, because they’re good (Mad Max), great (The Road Warrior), and very uneven but with some really excellent bits (Thunderdome). But if this is your first ride with Max, this movie tells you everything you need to know.

But Isn’t an Actor From the Original Mad Max in This One?

Yeah, he is. You might have heard that Hugh Keays-Byrne, who plays the main bad guy in the new film, also played the bad guy in the original movie. That’s true, but they’re different characters. There’s no connection between them at all.

This is the second time Miller has used a major actor twice in Max’s films — Bruce Spence played two very similar but ultimately different characters in The Road Warrior and Mad Max Beyond Thunderdome. And the look of the Thunderdome character Scrooloose seems to have influenced the design of the War Boys (like Nicholas Hoult’s character) but there’s no link between them.

Läs hela inlägget om du är intresserad av frågor som

Should I See Fury Road in 3D?

Can You Recap the Other Mad Max Films?

Mitt förslag, du behöver inte oroa dig för att du ska titta på tidigare filmer eller inte. Men jag är säker på att författarna och regissören även gjorde den här filmen till den nya MAD MAX-publiken, utan att behöva titta på tidigare filmer.

    
svaret ges 16.05.2015 07:07
12

Ja, om du vill fullt ut förstå historien om Mad Max. Säger att du kan titta på någon av filmerna ensamma och njut av dem fortfarande. Åtminstone se den första som lär dig hur Max Rockatansky blev till Mad Max.

    
svaret ges 15.05.2015 09:58
6

Det finns faktiskt två frågor som ställs. Nu när jag har sett Fury Road kan jag erbjuda ett mer kortfattat svar till båda:

Should one watch the first three Mad Max movies before watching Fury Road?

Det är enbart personlig åsikt. Vill du njuta av Fury Road mer om du har sett resten? Det är svårt att säga. Max är faktiskt mestadels en stödjande karaktär i den här filmen. Hans backstory är egentligen inte så relevant för den här filmen. Att veta hans backstory kan lägga lite insikt i Maxs karaktär, men ärligt talat, Fury Road är en 2 timmars non-stop biljakt. Du går på tur och karaktärsbackstories är egentligen inte en stor del av att njuta av denna del av franchisen. Om du är en person som älskar stora actionsekvenser tror jag att du kommer att njuta av den här filmen så mycket utan att se de tidigare delarna så mycket som du kommer, även om du hade. Om du inte hade sett resten kunde du verkligen överväga de första 3 prequelerna och perfekt att se efter den här.

Are the first three movies connected with the fourth one?

Ja. De har alla Max som ett tecken. Jag står dock med tidigare svar, emellertid, att - bortsett från den första filmen - Mad Max-filmen är först och främst actionfilmer. Du är där för åtgärden. Du är där för den uppsatta designen, kostymerna, stunterna. Berättelsen är vad som binder allt samman, men som mattan i Big Lebowski är Max nästan en McGuffin mer än ett centralt fokus i historien. Han är den där för att ta dig med på turen, men du är verkligen där för turen.

    
svaret ges 27.05.2015 22:06
0

Det är inte helt nödvändigt, men jag skulle säga att du åtminstone ska titta på de första två bara för att de är fantastiska! : D

Den nya kommer att göra mycket mer meningsfullt om du har sett de två, särskilt den första som den är inställd när apokalypsen bara tar slut. Men säger att jag är säker på att du kunde titta på den nya först och du skulle njuta av och förstå det, det finns en bra chans att du kommer att njuta av det mer än alla som sett de första tre första

    
svaret ges 15.05.2015 16:24
0

Jag tror att du kan titta på den nya Mad Max utan att behöva titta på de äldre först. Men du borde titta på de äldre filmerna för bakgrund och ingen tvekan, man vill ha mer efter att ha sett den nya.

Den andra Mad Max-filmen ligner mycket på Fury Road med Max som hjälper ett samhälle mot ett krigsherre i ödemarken. Den tredje är liknande i temat. Den första är inställd strax före apokalypsen och visar Max som en polis i en värld där brottsligheten hamnar utanför kontrollen och där han avlägsnar hans familjens död.

    
svaret ges 18.06.2015 18:31
-1

Utan att ens vara en spoiler, så här är plottet för varje enda Mad Max Movie:

  • Mad Max vill vara ensam, men suger in i att hjälpa en grupp människor - människor som vanligtvis har lite bränsle av något slag.
  • Crazy människor som bär fjädrar och cyklerskinn som kör löjligt modifierade fordon på ett riktigt osäkert sätt gillar inte Mad Max och jagar honom i hopp om att få det nämnda bränslet.
  • Desert. Massor av öknen.

Så där går du. Några kula punkter. Det finns en historia båge mellan alla filmer, men det är en otroligt tunn en huvudsakligen bara för att motivera nästa uppföljare.

Jag kan inte berätta om du ska se de tre första eller inte, men förhoppningsvis veta att det handlar om handlingen - inte om handlingen, hjälper dig att fatta beslutet själv. Personligen handlar inte dessa filmer om karaktärsutveckling lika mycket som de handlar om explosioner och snabba bilar.

    
svaret ges 15.05.2015 17:06