Varför anses A Clockwork Orange vara bra?

2

För några månader sedan bestämde jag mig för att titta på A Clockwork Orange , eftersom jag bara inspirerades av IMDB-betyg och recensioner och den generellt höga opinionen om filmen. Så jag förväntade mig en bra film. Jag kommer inte att ljuga, men det händer sällan att jag inte kan tolerera åtminstone den första halvan av en film, men i det här fallet hände det. Jag kunde inte titta på det mer än 30 minuter, och de 30 minuterna undrade jag vad som är historien, varför är den här naken och våldsam. Det kände mig alltför våldsamt och sexuellt uttryckligt för mig under den första halvtimmen och jag kunde inte se hur dessa aspekter bidrog till berättelsen. Den här filmen fick mig att bli galen och irriterad som ingen annan film, inte ens En serbisk film .

Så jag skulle vilja veta varför det betraktas som ett sådant mästerverk. Eller tar det en drastisk förändring efter 40 minuter eller något som jag saknade och borde jag ge den ytterligare ett försök, vilket jag är väldigt ovillig mot? Eller missade jag bara något om det som bättre förklarar hur de som jag förvisar mig ganska motsatta aspekter av filmen bidragit till dess kvalitet?

    
uppsättning Bhaskar Vashishth 01.08.2015 06:32

1 svar

15

Det finns många skäl, förmodligen för många att lista. Men här är några att starta (men utan citat)

  • Den presenterar en trovärdig men dyster vision av den närmaste framtiden
  • Vikten av våld är brutala, men också koreograferade liksom alla dansscener (och med perfekt matchande musik också)
  • protagonistens karaktärsbåg när han går från fusk till offer för politisk bonde (du känner verkligen synd om honom)
  • Den skumma humoristiska graven på byråkrati
  • den underbara cinematographyen
  • i själva verket användningen av klassisk musik hela tiden för att ställa in tonen (jag vet att det inte ens är den första Kubrick-filmen för att göra det, men det är ett bra exempel på den här tekniken)

Det sagt är det inte för alla. Tvinga dig inte att titta på det om du inte gillar det.

    
svaret ges 01.08.2015 17:56