Schengen: Första inträdet till visumutfärdat land. Lämna till andra Schengen 1 timme senare?

2

Skulle det vara något problem om jag skulle komma in i landet först där jag fick ett visum visum från och sedan 1 timme senare, lämna till ett annat Schengenland med flyg?

Jag bokade redan ett hotell i detta första inträde land som visar att det kommer att vara den längsta vistelsen.

Men jag skulle kunna ändra mig och kanske stanna längre i det andra landet, där jag ska resa 1 timme efter att jag har kommit in i detta första hemland.

Eftersom jag är arbetslös kan det här orsaka misstankar från gränsagenten? Eller det kommer inte vara ett problem om jag visar en biljett som visar att jag ska resa 2 dagar senare tillbaka till detta första land och stanna där för det mesta av vistelsen?

Återigen kunde jag bestämma mig för att stanna i det andra Schengenlandet och åka hem hemifrån och bestämma mig för att inte använda returbiljetten till det första landet.

Jag vill bara inte ha några problem, jag är redan glad att jag fick en Schengenvisum, så några tips skulle vara välkomna:)

    
uppsättning Derk 12.12.2015 23:16

2 svar

2

Om du vill resa genom flera Schengen-länder ska du ansöka om visum från resan huvud för din resa. Huvuddestinationen är inte nödvändigtvis det första landet du anger. Huvuddestinationen är förmodligen det land där du spenderar mest tid, men det kan finnas undantag för det. Du har redan visumet, så självklart anser konsulatet sig vara den relevanta myndigheten.

Du har skickat reseplaner med din visumansökan. Du får göra mindre anpassningar till din plan. Antag att du vill tillbringa din semester i Frankrike, med korta resor till flera städer i Frankrike, Italien och Tyskland. Dåligt väder kan leda till att du omplanerar de olika resorna, eller till och med hoppa över helt.

Du kommer att vara i trubbel om invandringsmedlemmen tycker att du ljög under din första ansökan, eller att det var en väsentlig förändring av dina planer och omständigheter sedan den första ansökan.

    
svaret ges 13.12.2015 12:35
0

Först och främst, se till att ditt visum är för hela Schengen-zonen, och inte bara det land du har ansökt om. Det kan finnas många begränsningar på visum och en av dem är att viseringen endast får gälla för det land som utfärdats. det kommer att ange detta längst upp i viseringsdokumentet (frimärke på ditt pass).

Din allra första utmaning kommer att passera gränsen till det land som utfärdade visumet.

Som du säkert vet är visum inte en garanti för inträde i landet, det är bara ett tillstånd att resa och begära inresa. Det är upp till invandringsofficer att låta dig komma in i landet.

Du bör vara beredd att visa dokument (samma som du använde för den ursprungliga viseringsansökan) vid invandringsdisken.

Nu - förutsatt att din visum är för hela zonen; och du fick tillträde till land A; du kan samla dina väskor och gå ombord på ett flyg för land B (det är i Schengenzonen) utan problem - du behöver inte ens lämna flygplatsen!

Det finns inga gränskontroller, eftersom flygning inom Schengenzonen är nära att flyga hemifrån.

Du kan också välja att lämna Schengen-zonen från någon medlemsstat. Ditt pass kommer att stämplas av invandringschefen vid din utresa.

    
svaret ges 13.12.2015 06:12