Visiting Neuschwanstein utan att boka en biljett?

4

Jag skulle vilja besöka Neuschwanstein Castle. Men jag vet inte när jag kommer att vara där, så att jag inte kan boka en biljett tidigare. Finns det någon daglig gästgräns där? Om så är fallet, är det möjligt att komma dit och se det från utsidan (från domstolen, som i Wiens Schönbrunn) utan att köpa en biljett?

    
uppsättning Piotr Krysiak 06.08.2014 11:46

2 svar

4

Om du reser under sommarsäsongen skulle jag säga glöm det. Alla turer är reserverade, jag var där i mars (off-off säsongen) och de gjorde en stadig verksamhet. De yttre delarna är inte matchade, och det andra slottet (Hohenschwangau) är mindre upptagen.

Det är definitivt värt resan, jag skulle vilja planera dina resor runt biljettdatumet, det finns inte så många andra attraktioner i området, så de destinationerna kan vara flexibla.

    
svaret ges 06.08.2014 14:01
1

Bara om du inte får biljetter till Neuschwanstein: Det finns ett annat slott i närheten där King Ludwig II (som byggde Neuschwanstein) växte upp - Castle Hohenschwangau ( länk ).

Det kan vara ett bra alternativ om Neuschwanstein är för trångt - många lokalbefolkningen rekommenderar det som det bättre alternativet (bättre guidade turer, rummen är närmare de ursprungliga staterna än i Neuschwanstein osv.).

    
svaret ges 10.08.2014 20:58