Can du använder ett Spelljammer-fartyg för att komma till Krynn?

19

Följande från detta (kan- you-use-a-spelljammer-ship-to-get-to-ravenloft) fråga, jag verkar komma ihåg att Krynn är likaledes omöjligt att komma till, främst för att göra skäl eftersom ingen karaktär på Krynn kan bli högre än nivå 18.

Någon som helst tankar om detta?

    
uppsättning Cow of Doom 24.08.2010 19:44

9 svar

27

Det var tydligen en hel bok om ämnet Krynnspace . Sedan dess har det blivit en fan-bok uppdatering av materialet . Vanliga frågor om Dragonlance bekräftar anslutningen. Så Krynn ser ganska tillgänglig ut, förutsatt att du vill ha det i ditt spel.

    
svaret ges 24.08.2010 19:57
11

Lägg till Bryants noggranna svar, jag skulle lägga till serien Spelljammer-romaner, Cloakmaster-cykeln, börjar med ett Spelljamming-fartyg som kraschar på Krynn.

Biten om högkvalitativa tecken som förbjuds av gudarna till Krynn nämns i Dragonlance sourcebook för 2: a ed, men om inte ditt parti redan är över 18: e nivå ser jag inte hur det skulle störa Spelljamming fun i Kyrnnsapce.

    
svaret ges 26.08.2010 23:37
6

Svaret beror på vilken tidsperiod ditt spel är . Medan det finns många tidiga material som beskriver Krynnspace och reser mellan den kristallkärnan och många andra detaljerades, skilde sig senare AD & D 2e material. I synnerhet, efter publiceringen av romanen Dragons of Summer Flame 1995, kommer Dragonlance-inställningen in i den femte åldern, dödsöldens ålder. TSR: s standardlinje för DL-produkter börjar använda SAGA-systemet. medan de publicerade modulerna fortsätter att stödja AD & D.

Som ett konkret exempel, se AD & D 2e källboken En guide till det eteriska planet (TSR 2633) som publicerades 1998. Det står klart att tillgången till Krynn är blockerad mot eterisk resa:

Chant is that this world fell under the sway of some chaotic power. No one knows if that's the dark of it, but fact is, a body can't reach Krynn any longer. Many bloods've tried, but they all return rattling their bone-boxes about ether gaps and creatures born out of chaos. If that's the truth, then the Border area around Krynn's been blocked.

Phlogistons förhållande till gränsytaren är inte särskilt tydligt för mig, men jag tror att blocket också skulle gälla för stavning.

    
svaret ges 17.12.2017 09:01
5

Jag tror att efter Dragons of the Summer Flame fanns det någon form av shakeup angående Krynns plats i kosmologin, vilket förhindrade åtkomst till kristallkärnan genom att stryka fartyg. Jag kan emellertid inte hitta en källa för denna anspråk. Jag trodde att det kanske hade varit i På Hallowed Ground , men jag verkar ha varit fel.

    
svaret ges 27.08.2010 23:17
2

Det är så enkelt som du vill att det ska vara. Det är ditt spel.

På en mer användbar not, kan jag bara echo vad andra har sagt; Som jag minns är Krynnspace en av de viktigaste platserna i Spelljammer , så det skulle föreslå att det inte är svårt att nå.

    
svaret ges 27.08.2010 22:09
2

Förutom informationen som anges i de andra svaren, kommer gnomes of wildspace härstammar från Tinker gnomes, som emigrerade från Krynn, som sedan dess har spridits till i princip överallt. Det är inte bara möjligt att komma dit, men det finns inbyggda tekniker att lämna.

    
svaret ges 20.03.2018 16:26
1

Jag kan inte citera en källa till dig, men det minns jag också.

Gyllene regel är trumf här: Om du vill gå kan du (även om ingen annan kan).

    
svaret ges 24.08.2010 21:54
1

Jag kommer ihåg det i DLS4 Wild Elves Dragonlance Module ...

a crashed spelljammer ship commanded by drows appears in a hidden valley of the mountains in Southern Ergoth

Så det är möjligt att använda Spelljamming för att komma till Krynn (jag hittade även referenser till Krynnspace en produkt publicerad av TSR 1993 med referens SJR7

    
svaret ges 20.03.2018 15:59
0

Godkänt, det finns bara en handfull TSR-godkända källor till Spelljammer-material där ute och en av dem är cloakmaster-serien. Den största delen av den första boken i den serien äger rum i Krynnspace. Dessutom har de tinkernågor ..., sade nuff.

    
svaret ges 27.08.2010 22:57