How full kan min sump grop få innan jag borde oroa mig?

4

Efter att ha behandlat detta problem genom att lägga till en krets dedikerad till sumppumpen har den varit mycket torr i mitt område. Sump pumpen har inte sparkat på i månaden eller så sedan kretsen tillsattes. Jag var inte orolig ...

Den senaste veckan har dock varit en våt. I synnerhet i dag har det varit nära översvämningsförhållanden till den punkt som de stänger många lokala skolor. Jag har fortfarande inte sett eller hört pumpen kommer på .

Sumppumpen strömmar in i nätsladden från en strömbrytare, som sedan sätter in direkt i den dedikerade kretsen. Omkopplaren ansluts till en flottöruppsättning i sumppit, tillsammans med pumpen själv.

Sumppit är en 25 + gallon grop med flera dräneringslinjer som matar in i den på olika nivåer. Den har stående vatten i gropen, vilket jag, som jag förstår saker, inte nödvändigtvis indikerar ett problem. Vattnet har dock stigit över det högsta dräneringsröret, till inom sex tum av läppen. Pumpen är fortfarande inte påslagen.

Jag försökte manuellt köra pumpen, och den fungerar bra, dränerar ganska snabbt - en halv tum eller så på under 60-talet, även under en måttlig mängd nederbörd. Så min oro är inte att det finns problem med pumpen. Snarare är jag oroad över omkopplaren.

Jag ser inte flottören någonstans i vattnet. Hur högt kan vattnet få innan det är säkert att det finns ett problem?

Notera att min fiancee och jag lämnar staden på lördag för att gifta sig. Vi kommer vara borta i två veckor. Mer regn förväntas, så om jag behöver byta växeln, måste den vara ikväll eller imorgon.

Redigera för att inkludera bilder:

Så här ser gropen ut idag:

Dettaärvattennivånigropen.Denbrunalinjenpåpinnenmarkerarvattenlinjen.Färgburkenärenfullfärgadfärgburksombrukadevisaskalan:

    
uppsättning Jeffrey Blake 30.09.2010 19:29

2 svar

6

Det bör definitivt komma innan vattnet kommer till den nivån. Är flottören den sort som har sin sladd klämd till ett rör och det svänger upp och ner? Om det är så, se till att det inte hänger på någonting. Du kan behöva manuellt köra pumpen för att tömma vattnet och felsöka float. Lyft upp det och se om pumpen tänds. Har flottören en separat ledning som sitter i utloppet och sedan pluggar pumpen in i floatspluggens baksida?

Jag håller med om att den ska pumpa mer än en halv tum per minut. Jag skulle tro att det skulle vara normalt att tömma tanken på cirka 20-30 sekunder.

    
svaret ges 30.09.2010 20:37
3

Jag är ledsen, men du säger att det dränerar ut bara 1/2 tum från crock på 60 sekunder när det körs? Om så är fallet har du antingen en täppa i utloppsledningen eller pumpen är dålig. Vår pump kommer att tömma hela crocket på några sekunder.

Om pumpen inte sätts på med flottören helt nedsänkt, kan strömbrytaren vara ett problem också.

    
svaret ges 30.09.2010 20:24