Vad är skillnaden mellan Minas Tirith och Gondor?

5
När Pippin återvänder till Palantir, säger han till Gandalf att han såg ett vitt träd och Gandalf säger vad han såg var Minas Tirith. Han tar sålunda Pippin på en häst till Minas Tirith. Men när han tar Pippin till det vita trädet, säger han att det är Gondors träd. Också personen i slottet, fadern eller Boromir var Gondorens styrka (vi vet det här från den tidigare Ringenes Ringsignal). Så är Gondor riket och Minas Tirith slottet? Vad är skillnaden mellan dem?

    
uppsättning user13267 30.08.2014 03:09

2 svar

15

Som du kan se från den här kartan över Middle Earth är Gondor namnet på kungariket väster om Mordor:

OchMinasTirithärenborg,och rikets kapital under den tidsperiod som beskrivs i serien:

SomdetstårpåWikipedia-artikelnför Gondorens vita träd , står det som en symbol för riken Gondor, men det är också en symbol för Gondors ledning: trädet hade dött hundratals år sedan och det skulle inte ersättas förrän kungen återvänder (som det nuvarande ledarskapet under serien är Denethor , Steward of Gondor ).

    
svaret ges 30.08.2014 04:02
-1

Det är inte riktigt en skillnad mellan Gondor och Minas Tirith, förutom att Gondor är landet och Minas Tirith är landets utbytesstadium. Ett land kan inte vara en huvudstad. Och en huvudstad kan inte vara ett land. Så uppenbarligen är de två väldigt olika saker! Det kan - som du vet - vara en huvudstad till ett land, och det är precis vad Minas Tirith är för Gondor.

    
svaret ges 07.02.2015 19:37