Do familiars gjutna från Hitta Familjärt behov att äta och sova?

5

Stavningen hitta bekant framkallar en himmelsk, fej eller en ande som tar form av ett djur. Behöver dessa speciella varelser mat, dryck och sömn? Om så är fallet, hur mycket av det?

    
uppsättning SevenSidedDie 07.06.2017 03:50

2 svar

11

Ja

Varelser som inte behöver näring har det kallat i sina statliga beskrivningar. Undead Nature drag för skelett, zombies, etc., ger möjlighet att överleva utan mat.

En bekant "har statistiken för den valda blanketten" och alla listade former är naturliga djur som skulle behöva äta.

Om vi antar att statistiken som en välkänd vinst från dess formulär inkluderar egenskaper som en fladdermus Echolocation och Keen Hearing då måste vi också ta en zombie Undead Nature drag är en statistik - och det är en egenskap som inte är känd för sig.

Den bekanta har typ av himmelska, fiend eller fey, men dessa typer (listade på MM s. 6) nämner inte att det inte behövs näring.

Det är en annan sak när den bekant avvisas - då är det förmodligen inte i djurform och skulle bara vara en ande som kanske inte behöver äta.

Tja, äter andar eller inte?

Det finns inget statblock eller annan beskrivning för "ande". Den enda beskrivningen som jag har funnit av en ande kommer från Unearthed Arcana s Spirit Totem druid power:" Andan ... räknas som varken en varelse eller ett objekt. "Om vi skulle (1) acceptera denna beskrivning från inofficiella UA-regler, och (2) antar att välbekanta andar liknar den här, då de inte är varelser, skulle de inte behöva äta som en.

Annars skulle vad som helst en anda behöver vara upp till DM. Jag föreslår att det inte skulle vara mycket, eftersom stavningen säger att du kan kalla en avskedad anda igen utan att lista några begränsningar eller villkor.

    
svaret ges 07.06.2017 04:06
3

Ja, men inte hela tiden.

Samtidigt som det finns närvarande i Prime Materialet (eller vilket existerande plan det är bekant) kommer det att ha alla behoven hos det djur som det efterliknar. Men också har alla förmågor hos djuret som det emulerar. Det är nästan omöjligt för ett litet djur att svälta i en medeltida stad. Det kan äta dina smulor, foder, jakt precis som alla andra djur av dess typ skulle. Dess kostbehov är också minimala.

Medan den avvisas är den bekant i en fackdimension. Vi kan anta att denna fackdimension kan upprätthålla alla kända behov (vad som än är) eftersom det inte finns någon tidsbegränsning kan det förbli avvisat utan dåliga effekter (det skulle vara en del av stavningsbeskrivningen).

Så för små perioder i spellcasterens aktiva -service ser jag inte varför det skulle svälta. Från föregående stycke kan det uppdatera sig efter avvisande.

Nu en sista tanke. Det är en underbar rollspel möjlighet att mata och tenderar att bekanta dig med. Hur spelaren behandlar sin bekanta kan arbeta för att utveckla karaktärs personligheten och lägger livlighet och smak åt spelet. Medan du handlar på marknaden, berätta för DM att du letar efter fågelfrö och några möss för din uggla. Eller hyra den gatumarkören för att få några (levande) möss för dig.

    
svaret ges 06.07.2017 22:02