Varför har bilar så många biologiska egenskaper i den post-mänskliga eran? [stängd]

-6

Disneys Bilar är en post-mänsklig värld där de centrala maskinerna reglerar.

Många uppenbara frågor lämnas obesvarade. Vad hände med människorna? Varför behåller bilar så många mänskliga kulturella avtryck (t.ex. Queen of England, Route 66, Tokyo skyltar)? Hur manipulerar de sin byggda värld när de flesta saknar bilagor?

Men den mest förvirrande delen för mig är deras uppenbara mekaniska-biologiska natur. Bilar dricker bränsle, har tänder och tungor, talar och hostar. Trådlös kommunikation skulle vara mycket effektivare för känsliga maskiner.

Varför har bilar så många biologiska egenskaper i den post-mänskliga eran?

    
uppsättning Nathan Long 14.03.2016 21:55

2 svar

4

"Bilar" -filmen är inte Post-human

Disneys film är en typisk antropomorf historia - en där icke mänskliga varelser (i detta fall bilar och andra fordon) beter sig som människor. Det var en gammal trope, den antika grekiska Aesop var mest känd för sådana slags historier. Du kan se att i "Bilar" (ad "Planes") universum finns det inga människor eller djur - kor är traktorer, fåglar är små plan etc. Det är inte för att sådana varelser släppte ut - de fanns aldrig i första hand. Fråga inte hur det är möjligt, det är inte SF, det är en barnhistoria, som är relaterad till dvs "Vinden i Willows" men där författaren bestämde sig för att ha känsliga fordon istället för djur.

För att förbättra den antropomorfa effekten av bilar som representerar vissa världsdelar är bilar med liknande karaktärer - det vill säga Finn McMissle är en James Bond som agent, så han måste naturligtvis vara en mest känd Bond-bil - Aston, Arnold Schwarzenegger i första delen är en stor och tuff kille, så ersätts av Hummer och Queen of England ser ut som (förmodligen) mest royal car of all - Rolls Royce.

    
svaret ges 14.03.2016 22:35
-2

Varför har vi naglar? De brukade vara klor. Varför har vi oftast samma diameter när vi gör en cirkel med tummar och andra fingrar? Eftersom det var den genomsnittliga grendiametern hos de träd vi bodde i. Evolutionära hållare är överallt om du letar efter dem. De behöver inte förstå, de är helt enkelt.

    
svaret ges 14.03.2016 22:32