Apparently bagagehanterare slår i Spanien, hur man fortsätter med mitt redan kontrollerade bagage?

6

Jag tar en flygning i fredags eftermiddag till Spanien från Berlin, jag köpte en rundresa när jag fortfarande var på Spanien och kollade ett extra bagage (15 kg).

Jag kom med EasyJet (hade ett extra bagage också), men jag återkommer med Ryanair. För några dagar sedan fick jag en Hastande e-post av Ryanair och sade att jag inte skulle kunna bära mitt redan kontrollerade bagage på grund av denna strejk och att de inte kan gör inget emot det. Så nu erbjuder de mig en ny handbagage (som jag inte vet om jag fortfarande skulle kunna bära mitt förbetalda 15 kg bagage som handbagage eller bara ytterligare 10 kg handbagage )

Andra alternativ som de föreslår mig är att resa utan kontrollerat bagage alls och de kommer att återbetala mina pengar (det här är egentligen inte ett alternativ för mig eftersom jag verkligen behöver ett andra bagage) eller boka en annan flygning i en annan datum (Det är viktigt för mig att gå denna dag, så det är verkligen osannolikt).

Så mina frågor är:

  • Finns det någon annan möjlighet att få mitt checkade bagage även om det är på annat datum? (Som om jag lät dem sätta mitt bagage på ett annat flyg, medan jag går med den första schemalagda och de märker mig när jag kan välja det).

  • Om jag bara går som om jag aldrig läser det mailet, kommer de tvinga mig att lämna mitt bagage där eller bara inte kunna ta mitt flyg?

Jag har redan skickat ett meddelande till dem, men inget svar ännu. Jag är verkligen orolig för det eftersom jag inte kan lämna mitt bagage eller vill boka ett annat flyg.

    
uppsättning Nighthunter22 10.06.2015 11:20

1 svar

1

Is there any other kind of possibility of getting my checked luggage even if it's on different date? (Like if I let them put my luggage on another flight, while I go with the first scheduled and they notice me when I can pick it).

De kommer inte att lägga ditt bagage på ett flyg du är inte på, inget flygbolag kommer så långt jag vet (men se nedan för fraktalternativ).

If I just go like if I never read that mail, will they force me to leave my luggage there or just won't be able to take my flight?

Du kan inte ta ditt bagage i hållplatsen. De kommer antingen att låta dig ta den i stugan (vilket kanske inte är möjligt med tanke på hur mycket utrymme det normalt finns). Det är inte heller klart om de tar betalt extra, men jag misstänker inte. Dessutom om det är en väska som inte kan passa under platsen eller i rutorna går det inte i stugan.

Det gör att alternativen är "dumpa bagaget" eller inte flyga.

Du säger att du inte kan ändra dagen du lämnar, men kan du ändra var du lämnar från? I artiklar om detta (dvs. Daglig post ) står det:

A Ryanair spokeswoman told MailOnline Travel: ‘All flights to and from Madrid are running as normal, however, customers have been requested to travel with cabin baggage only and have been offered the choice of transferring to alternative flights or alternative airports.

Så det ser ut att du kan gå till Valencia eller Alicante men det finns inga flygningar som visar för dem - även om Ryanairs webbplats kan fungera, det finns inga flygningar som visar för många destinationer.

Din bästa satsning är att prata med Ryanair om det, jag skulle antingen använda sin Live Chat-tjänst (länkad på Användbar info sida). Eller @Ryanair på Twitter. Jag skulle vilja ringa men, förutsägbart, jag kan inte hitta ett nummer. Observera att deras kontaktsida också säger för närvarande:

Following our recent flight disruptions we are receiving high volumes of correspondence. If you have submitted a claim you should receive a response shortly. Please do not resubmit your correspondence as it may further delay our response to you.

Så de borde fortfarande svara på ditt meddelande men du vill förmodligen ha något mer interaktivt i det här fallet.

Din andra alternativ är att skicka bagaget tillbaka, ser ut att DHL skulle göra det för runt 32 Euro ( prislista ). FedEx kommer upp som omkring 100 Euro, ingen prislista som jag kan hitta bara en "citat" sak men det kan finnas billigare alternativ.

Det finns inget DHL-kontor i Berlin Schönefeld men det finns en lista över andra lasthanterare som kan ha hjälp.

Alternativt går du tillbaka till Madrid, som är genomförbart via tåg om du inte har något annat alternativ. Men jag skulle skicka bagaget tillbaka och kompensera kostnaden med återbetalningen.

    
svaret ges 10.06.2015 12:22