Vår många nattmarknader för närvarande är verksamma i Vientiane, Laos?

3

Förra året (2013) när jag tillbringade sex eller sju veckor i Vientiane minns jag att det fanns två nattmarknader.

En var en turistig med främst kläder nära floden och den andra var lokal med lokal mat och nöjen för barn på en lång väg ett antal kvarter tillbaka från floden och turistområdet.

I år (2014) har många saker förändrats i den här staden och mitt minne är inte perfekt och jag är inte säker på att den andra marknaden fortfarande existerar men jag hittade en matgatanmarknad ett kvarter eller två från den lokala marknaden men mindre och utan barnens nöjen.

Google Maps är inte alltid uppdaterad för denna del av världen och förändringar i staden är inte lätt att hitta av Googling men jag tror att jag kan hitta tre marknader antydda men jag kan inte hitta om den lokala har flyttat eller upphört eller om matgatan marknaden är bara en jag hade glömt bort.

 • Vangthong Market / Van Thong 450 nattplattform (450 meter) på Khun Bu Lom Road för två långa block.
  Marknaden jag letar efter som kanske inte går.
 • Ban Anou-marknaden (kanske ບ້ານ ອາ ນຸ) på en av de öst-västliga gatorna runt Rue Phai Nam, Rue Saigon, Rue Samsenthai och Chao Anou Road. Verkar namnges efter det område som avgränsas av de fyra vägarna.
  Den som kanske är den föregående på en ny plats.
 • "Riverfront" nattmarknad i parkområdet bredvid Quai Fa Ngum. Jag tror inte att detta är det officiella namnet.
  Den turistiska som har souvenirer och inte mycket lokal mat
 • Vilken av dessa tre hålls fortfarande per december 2014?

      
  uppsättning hippietrail 23.12.2014 18:07

  1 svar

  1

  I december 2014 kan jag nu bekräfta att det finns minst fyra nattmarknader i Vientiane!

  Ovanstående tre fungerar alla, men den på Van Thong Plaza är mycket mindre än förra året och har kiddieattraktionerna men inte mycket mat. Jag är under intrycket att det mesta av maten har flyttats till nattmarknaden vid Ban Anou , men jag är inte säker på om detta är permanent eller händer varje turistsäsong.

  Den stora turistiska nattmarknaden med inte mycket i vägen för gatemat är givetvis fortfarande där varje natt på flodbanken .

  Den fjärde nattmarknaden som jag hittade var på ett hörn av en huvudväg precis nära Pha That Luang , Vientianes stora landmärke, men verkade mycket lokalt och vi upptäckte inga andra turister. Maten där var fantastisk!

  Efter att ha hittat det sista jag inte skulle bli förvånad om det finns andra lokala nattmarknader i andra icke-turistiska hörn av staden.

      
  svaret ges 29.12.2014 08:38